Posts

Showing posts from December, 2013

Love in Silence

I choose to love you in silence
for in silence I receive no rejection.

I choose to love you in loneliness
for in loneliness no one owns you but I.

I choose to adore you from a distance
for distance will shield us from pain.

I choose to kiss you in the wind
for the wind is gentler than my lips.

I choose to hold you in my dreams
for in my dreams you have no end.

‘If you don’t understand my silence, how will you understand my words?’


p/s : Is this how you try to explain me KS??

Food poisoning di kala banjir

Assalamualaikum..
Hope semua manusia berada dalam keadaan baik.
Warga mangsa banjir berada dalam keadaan trauma dan saya berharap agar kalian tabah dan redha dgn ujian Allah.
Takziah diucapkan atas musibah yg berlaku.

Di saat orang lain berada di pusat pemindahan, aku hampir2 berada dalam wad.
Hahaha untuk diri sendiri.
Walaupun aku bukan mangsa banjir dan tak perlu berpindah, tapi turut terkena tempias peristiwa banjir.

Mulanya Hadiff yg kena food poisoning sebab dia kerap cirit sampai bocor pampers dan kena tilam.
Tetiba aku pun terkena sekali.
Muntah, cirit, sakit perut, sakit kepala, rasa seram sejuk satu badan dan akhirnya lemah.
Pergi HTAA, auwww too many people yg alami simptom yg sama mcm aku.
Ada yg kena tahan dlm wad dan saat tu dgn penuh pengharapan agar aku tak kena tahan.


That HAHAHAHA moment when the doc said "Get rest at home"
Uuuuuuu itu yg best sebab aku tak nak kena masuk air dlm badan dan sebab mak tak boleh temankan.
So berehat di rumah dan keadaan masih…