Gastrik kembali !!



020713

Balik je dari sekolah terus siap2 gi Radix sebab dah janji dengan pengurus dia pukul 3.
Almost one hour and lebih kowt interview dgn dia.
Dush! Perut dah mula buat irama!

'Sabar ye, kejap lagi aku bagi kau makan chicken chop'

Habis je meeting dgn pengurus tu, beli chicken chop and drove balik rumah.
Memang lapar tahap abadi.
Tapi makan separuh je sebab separuh lagi tinggalkan utk mak dgn ayah and Hadiff. eh Hadiff???
Acu tinggalkan kentang putar je utk awak sebab awak takde gigi. hehehe


Malam tu keluar sebab ada hal.
Balik kul 0930 malam.
Perut rasa lapar tapi rasa kenyang. Camner tu?

Mak : awak nak makan nasi ke tak?
Me : Tak kowt.

Lastly tengah malam pergi dapur, makan nasi bubur Hadiff.


030713

Pagi ni bangun awal daripada alarm.
Sakit perut! 'ahh, gastrik!'
Terus muntah!
Yuckk! Tak suka betul muntah2 ni.. Seksa jiwa raga.
Then perut kembali normal and terus bersiap pergi sekolah.

Sampai je sekolah kena masuk dewan.
Aku tak faham apa masalah Cikgu Saminder tu?
Suka sangat nak marah2 orang.
Jelingan maut pun dia bagi.
Masuk dalam dewan satu hal.
Si tetamu yg dipelawa for merasmikan Hari Koperasi pun lewat dah dua hal.
Bila dah selesai semua perutusan, tetiba perut buat tiga hal.


Naik je kelas, aku rasa lemah.
Baring dalam kelas.
Yes, memang salah aku sebab tak makan nasi semalam.
Then rasa nak muntah lagi!
Ajak Mas gi tandas.
Muntah air liur!
Seksa gila!
Time Geo, aku betul2 tak tahan.
Minta kebenaran dgn cikgu utk balik.

Ni lagi satu hal.
Prosedur SMKTPPTM utk balik ke rumah.
Daripada block F, bangunan kelas aku,
kena pergi pejabat jumpa cikgu yg bertugas.
lepas tu kena jumpa cikgu kebajikan pelajar.
then jumpa cikgu Hassora.
Dorang cakap tak bagi aku balik sebab aku drive sendiri.
They worried that I might not goin home but went to somewhere like ECM????
LoL, I'm not that stubborn enough!
Sampai menangis aku kat dalam pejabat bila dengar cikgu tak bagi balik.
Lepas tu kena jumpa cikgu Faizam kat Block F...
And I was like,,,,,, 'gila ke cikgu2 sekolah ni? Aku ni dah rasa nak pengsan tahan sakit gasrik!'
Kesian Fatin sampai batuk2 teman aku ke sana-sini. Terima kasih daun keladi!!
Then cikgu Faizam pun was-was nak bagi balik sebab takut hal yg sama terjadi kat aku.
Diorang takut kalau hal Rushaimie dgn budak lower six terjadi kat aku.
Tolonglahhhh! Cikgu ni nak biar aku pengsan kat sekolah ke ape?
Aku sendiri yakin yg aku boleh balik dengan selamat.
Ahhh dengan rasa pening pun ada tapi aku senyapkan sebab takut cikgu tak bagi balik.
Please, bagilah saya balik. Saya betul2 tak larat tahap abadi.


Lastly dapat kebenaran cikgu Faizam dgn cikgu Hassora utk balik.
Dengan syarat aku kena mcj cikgu bila dah sampai rumah.
Amboii caring kemainn. hahahah
Letih woooo ulang alik block F dgn pejabat dan seterusnya ke parking.
Masa nak start kereta tu, tetiba aku rasa tak yakin nak drive balik.
Eh, kenapa pulak kau ni Syahirah??
Aku takut kalau aku accident plak balik nanti.
Cikgu memang psycho sampai aku pun tak sedap hati nak balik.
Ahh lantak ahh, daripada aku pengsan kat sekolah, baik aku balik rumah dengan cepat.
Lawak k bila tetiba aku pakai seatbelt tadi. Selalunya tak pakai.
Sebab takut in case aku accident takde ahh aku nak tercampak bila pakai seatbelt tu.
Baca Bismillah dgn doa naik kenderaan terus drive balik.
Bawa pun slow je.. Ohhh lawak lagi okay aku bawa slow.

Sampai rumah, kena bebel dengan mak sebab tak makan semalam.
Hakdoiiyyy, tadah je telinga dengar.
Then she told me yg cikgu Hassora ada call dia cakap pasal aku.
Memang dia terkejut la..!
Mesej cikgu Faizam yg aku dah sampai rumah dengan selamat.
cikgu cakap "Alhamdulillah''


Ini kali kedua aku tewas dgn Gastrik. Kali kedua menangis sebab gastrik.
HAHAHAHA
First time gastrik sampai stay kat hospital setengah hari.
Dipaksa minum Magnesium.. Grrrrr
Dan ni kali kedua.
Even tak teruk sangat, tapi menangis!
Lawak la kau ni Syahirah! Katang pun boleh nangis..
Huhuhuhu...


p/s : Lepas ni berazam tak nak abaikan waktu makan dah. har har har
p/s : Thank you korang sebab caring dengan aku. Gomawo!
p/s : Alhamdulillah, Allah permudahkan urusan aku yg terbengkalai 2/3 minggu lepas.


No comments:

Post a Comment