Hey Monday




This morning, i took 5 minutes to stare myself at the mirror.
Smile alone.
And i was thinking what should i do today.


Memang setiap pagi jarang nak breakfast.
Minum pun setengah cawan je.
Lepas tu mulalah lapar kat sekolah.


I don't know why people hate Monday so much??
I love Monday and i hate everyday,eh macam mana tu?


Lepas staring punya lama kat cermin,
siap senyum sorang2.
sambil betulkan tudung.
terus niat dalam hati
"I wanna start this life with a true smile"
dan terus Bismillahirrahmanirrahim.


Suddenly i feel something wonderful inside me.
something that i can't explain.
Something yg bila aku rasa nak marah, terus tak boleh marah sangat.
something yang buat aku rasa sangat tenang hari ni.
Seolah2 sedang berada dalam pelukan erat seseorang.
Pelukan Lee Min Ho ke? HAHAHA, kalau dia pun boleh jugak!! ^^,



Seronokkan bila Allah jaga kita setiap masa.
Sentiasa lindungi kita.
Sentiasa bersama kita walau apa pun yang berlaku.
dan lebih tenang bila luahkan masalah sambil menangis kat Allah.
Sebab Dia lebih memahami kita berbanding orang lain.
Takde sebab untuk tak bersyukur dengan nikmat Allah.


"awak okay tak?"
I was trying to tell you don't ask that question.
that "okay tak" tu dah buat saya rasa hilang imbangan.
Just talk to me about something yang takde kaitan langsung dengan kita.





p/s : Mungkin setiap pagi perlu lakukan benda yg sama so i'll get that wonderful moment.
p/s : Dah hari ke-6 and i still macam ni.
p/s : WDC, please cepatlah baik, rindunya nak balik dengan awak.
p/s : Eh tahu tak yang........ dah lama tak makan Snack Plate... Jom pergi grab satu kotak kat KFC?? Sangat2 nak pergi beli tapi takde masa... Please bina satu bangunan KFC area Indera Mahkota ni so I don't have to drive pergi bandar...
p/s : keep playing that songs. I dun know why so addicted with the lyrics.... >.<

No comments:

Post a Comment