Posts

Showing posts from April, 2013

Hey Monday

This morning, i took 5 minutes to stare myself at the mirror. Smile alone. And i was thinking what should i do today.

Memang setiap pagi jarang nak breakfast. Minum pun setengah cawan je. Lepas tu mulalah lapar kat sekolah.

I don't know why people hate Monday so much?? I love Monday and i hate everyday,eh macam mana tu?

Lepas staring punya lama kat cermin, siap senyum sorang2. sambil betulkan tudung. terus niat dalam hati "I wanna start this life with a true smile" dan terus Bismillahirrahmanirrahim.

Suddenly i feel something wonderful inside me. something that i can't explain. Something yg bila aku rasa nak marah, terus tak boleh marah sangat. something yang buat aku rasa sangat tenang hari ni. Seolah2 sedang berada dalam pelukan erat seseorang. Pelukan Lee Min Ho ke? HAHAHA, kalau dia pun boleh jugak!! ^^,


Seronokkan bila Allah jaga kita setiap masa. Sentiasa lindungi kita. Sentiasa bersama kita walau apa pun yang berlaku. dan lebih tenang bila luahkan masalah sam…

k.e.c.e.w.a

Image
Me : Mak, LMH nak datang Malaysia. Mak : So? Nak pergilah tu... Me : Yeah of course la...  I won't talk for nothing. Mak : Then? Me : Tapi harga tiket dia gile gempak. Mak : Berapa? Me : RM680... Mak : Guna lah duit sendiri kalau nak jumpa laki sendiri. hahahaha Me : Ok, takpe. Ayah ada .... -,-


Me : Ayah, tahu tak yg LMH nak datang Malaysia? Ayah : Tak. Me : ok, dia nak datang Malaysia Jun ni... Can I go? Ayah : Pergilah... Tiket dia? Me : humm RM 680 .... Ayah : Ya Allah!! Cuba fikir dalam RM680 tu what can you do? Me : Macam2.. Ayah : Maksudnya? Me : Okay, tak bagi cakap la tak bagi. Jangan putar belit cerita.  Ayah : HAHAHA





p/s : HAHAHA, nak gelak jugak. Sampai hati tak bagi pergi.. Never mind! Hari2 dah jumpa LMH dalam mimpi kay. Hari2 bersama LMH kay.. Setiap masa hati sentiasa setia dgn LMH.. Selamanya LMH!!! p/s : Whatever choices you took, I will never ever ever let you go. Never love anyone else. Because i managed to open this little heart only for you once upon a time.…

Ketika....

Ketika pedulimu sudah tidak dihargai.
Tak ada alasan bagimu untuk terus menangisi.

Ketika pedulimu sudah tak dianggap.
Tak ada alasan bagimu untuk tetap berharap.

Ketika pedulimu sudah dicampakkan.
Tak ada alasan bagimu untuk tetap bertahan.

Ketika pedulimu sudah dibuang,
Tak ada alasan bagimu merasa bimbang.

Ketika pedulimu sudah tak diharap.
Tak ada alasan bagimu untuk terus meratap.

Hidup terlalu singkat jika hanya untuk berharap.
Mengharapkan orang yang sudah tidak peduli adalah suatu yang sia-sia.
Memikirkan orang yang sudah tidak peduli adalah sebuah kerugian.

Bangkit tegarkan hatimu.
Lapangkan dadamu.

Bukankah dunia diluar sana masih luas?
Bukankah diluar sana masih banyak hati yang masih ingin peduli?

Yakinlah..
Jika pada suatu hati harapanmu disisihkan..
Maka Allah telah menyiapkan hati yang lain untuk engkau temukan...


p/s : Don't disturb my heart. Don't ruin my smile. Don't do anything to me. I've changed! Transformer now.
p/s : Over you... LMH, you're the only one now that …

Awkward moment when...

Me : Idk why adik rasa susah nak adapt dgn masakan orang sini? There's something they put inside yg buat adik rasa susah nak menjiwai makanan tu. Manis!
Mak : Jangan complain la, ayah dah beli tu makan je. Mak bukannye ada masa pun nak masak.
Me : Ayah tak pandai beli. Bagi dia, dia nampak sedap je dia terus ambil.
Mak : Elehh, tak suka makanan orang sini. Tapi bercinta dengan orang sini.
Me : Eh, ni merepek apa pula? Orang cakap pasal makanan, mak cakap pasal benda ni -,-
Mak : Am i right? Nanti bersuamikan orang sini, confirm taste dia nak style sini.
Me : Well, i boleh masak yang pedas. Nak tak nak dia kena makan jugak. Kalau dia tak nak, dia boleh pergi kedai.
Mak : Cakap je lebih... HAHAHAHA




Nampak tak mak memang suka merepek. Mak tak tahu ke yg suami kita orang Korea si Lee Min Ho tu? Every week dia balik rumah kita okay. Aiyooooo...... Tapi first time aku try masak pedas. Relax je aku makan, tak rasa pedas. Mak dgn ayah tak mampu teruskan makan. Sebab diorang cakap pedas san…

That touching moment when

Me : Adik rasa tak kuat nak hadapi ujian Allah. I don't know why i have to face this hard test.
Mak : Cuba bersangka baik dengan Allah. Setiap ujian yg Allah bagi tu ada hikmahnya. Cuba bagi pandangan yang baik tentang hikmah Allah.
Me : I know, tapi kali ni adik rasa betul2 tak kuat. I cried a lot these two weeks. Macam2 masalah yang datang. Lepas satu, satu yang timbul.
Mak : Kenapa mengeluh ni? Kalau mengeluh, takde pahala. Allah bagi ujian terhadap hambaNya yang mampu.
Me : Tapi adik rasa tak mampu. Kalau adik mampu bersabar, adik takkan menangis.
Mak : Menangis tu kan bagus. At least kurang beban yang ada dalam diri tu. Selebihnya berdoa, tawakkal pada Allah, serahkan semua keputusan pada Dia. Awak
Me : *speechless*
Mak : Awak tu kalau nasihatkan orang lain senang, tapi bila diri sendiri ada masalah tak boleh selesai.
Me : *crying*
Mak : I never missed any chances to pray the best for my husband, my kids, my family. Sebab tu dalam setiap sujud, setiap solat kita, dan setiap a…