Mari berblogging sekejap beberapa minit sebelum tidur



Hadiff ni memahami agaknya, senyap je dia tengok acu menangis semalam. 
Tak bising langsung, pandang aku dgn mata yg sayu.
Mak pun senyap je tgk aku.
Mesti dlm hati mak "Aikk, dah start menangis rupanya sekarang, dah lama tak tgk anak manja mak menangis"
Ohhh macam tu ke mak?
Siapa tak sedih pasal insiden kat Lahad Datu tu?
Tak boleh cerita la, nanti aku nangis lagi.



Kenapa perlu menangis?
Cerita dia macam ni....
Abang ipar aku seorang askar.
Let say, one day Malaysia, especially Sabah isyhtihar darurat.
Tentera masuk campur.
Serious aku tak sampai hati nak dgr atau terima mcj dari dia
"abg okay, cakap kat mak ayah jangan risau, abg syg angah dgn hadiff. doakan yg terbaik buat kami semua"
Itu yg paling menakutkan bagi aku!


Semoga Allah membantu Wira Malaysia dlm peperangan tu.
Semoga Malaysia mencapai kemenangan.
Insha Allah!!


Dan2 lately banyak hal yg terjadi.
and i don't know how can i handle this.
Orang perempuan terror je handle masalah dia.
Cara paling senang dan mudah.
m-e-n-a-n-g-i-s
Esok pagi dia bangun dengan senyuman palsu yg diperbuat dari China.


Sebab aku rasa aku tak boleh dan tak reti nak tunjuk yg aku sedih kalau kat sekolah.
Orang di sekeliling aku terdiri daripada mereka yg sentiasa happy, suka gelak.
Then tell me takkan aku tiba2 buat syok menangis kat tengah2??
Perasaan kecewa, sedih, Allah yang lebih mengetahui ape yg kita rasa.
So let Him decide my life.
let Him wipe the tears away.







p/s : Perfume SyaSya kinda comel and wangi especially yg remembrance! Kat mana nak cari Britney Spears Perfume eh?
p/s : KS, jom berbaik macam dulu. the first day i knew you :)
p/s : The hardest thing is not talking to someone you used to talk to everyday.



No comments:

Post a Comment