Posts

Showing posts from March, 2013

Selamat Pengantin Baru!!

Image
Selamat Pengantin Baru to Abang Fadhil and Kak Yana.






With Amad Gendut!! Budak yg hari2 jumpa mesti bertekak, bertolak, bergaduh, bergembira tapi still sayang each other.


With sepupu, Hidayah.. dentist soon!! :)








Pengantin pun bersilat okay.


Ini pengantin baru jugak tapi baru ada sorang anak si Hadiff comel tu. 


Ouhh, ini kitorang buddyz, takkan terpisah. hahahaha
Abg Padil & Kak Yana
Me, Hidayah and Sofia

p/s : Gambar ada banyak tapi ini je yang mampu. hahaha Semoga berkekalan hingga ke Syurga. p/s : "Mak, kita pun nak kahwin jugak, dengan Lee Min Ho" "Lee Min Ho ke orang lain?" Eheemmm, ini perli ke?? p/s : Assignment tak tersentuh lagi.. Jom ahh membusykan diri 2 3 4 5 6 hari ni...

Mak : Setiap kali adik bawa kereta je, mak dgn ayah mesti tertidor. Bila terjaga, amboiii, kemain kau bawa laju! Ambil kesempatan ye?? Me : Eh, biasa je kita bawa.  Ayah : Mana tak laju, pantang kereta lain potong dia, dia pun sibuk tekan minyak lagi... 
Konklusinya, aku tekan miny…

Eh, terus bermimpi??

Image
Kem dah selesai Ahad hari tu. Seriously penat teramat sangat! Balik rumah tido sampai tak tahu apa yg berlaku.
Tapak kaki luka dan bengkak, buku lali terseliuh, tulang rusuk sakit. Eh kenapa?? Aku rasa aku tak lasak pun kat sana.
Sorry tak masukkan semua gambar sebab tak larat nak upload 5++ punya gambar. hahah
Bawah ni yg accident ni lakonan St. John semata-mata.

















Eh, apa kaitan kem dgn tajuk??
Takde pun saje je nak post pasal kem hari tu.

Yang pasal ni, baru semalam aku pinjam 1 novel dgn Ezwati. Tajuk novel tu biarlah rahsia. wakakak
Through that feelings, seolah2 aku memegang watak si Nana. Okay, yg berkaitan dgn mimpi ni actually, dlm novel tu, Nana kahwin dgn Syam dalam umur yg masih muda. Ntah macam mana tadi aku tidur sekejap lepas Zuhur and i was dreaming that Im married to someone, a doctor.
and i was 19, he's 25. Dalam mimpi tu aku plak terpaksa jadi mangsa sebab bakal pengantin perempuan cabut lari!
Nak tak nak aku terpaksa terima. Dia sarungkan cincin, maigadd, first time o…

Camping !!

Image
It's relaxing time. Lama tak pergi camping macam ni.

will be back this Sunday.

p/s : nature.... heaven... free from everything. p/s : Memang banyak homework ni. p/s : KS, jaga diri baik2 okay. He knows this feeling very well than me.

This is the worst -,-

Image
- Getting ignored - Kalau jari kita terluka, tak sakit sangat sebenarnya. Yang menyebabkan sakit bila ada orang tahu kita terluka, tapi dia buat tak tahu. Itulah yang paling menyakitkan bila kena ignore.

- Having to fight back tears in front of people - Yang ni lagi worst feeling ever sebab nak jaga ego depan orang. Ish memang memalukan kalau termenangis depan orang. Orang macam aku, susah nak menangis depan orang. Tapi bila duk sorang2, boleh habes 1 kotak tisu. Eh, kata gangster, kuat nangis rupanya???! -,-

- Goodbyes - "Selamat Tinggal" well, I agree coz I hate goodbyes. No one will ever ever ever want this serious damn words in their life. 

p/s : 3 penyakit dalam 1 hari. Hebatnya dugaan Allah buat aku hari ni. Alhamdulillah. Perempuan memang kuat dan tabah *bangga* p/s : Ape lagi yang perlu diberitahu? Oh got camping this Friday. PBS nak kena hantar this 20 Mac, humm memang PENGSAN p/s : Lately ni terasa gila..... terasa nak makan kfc, pizza, nasi minyak dgn ayam masak mer…

#14

~I believe we'll make it true if you stand by me~
En Yayang, saya tak suka marah awak. Bila saya marah awak, nanti saya menyesal. Percayalah, saya menyesal. Tapi tolonglah jangan buat saya marah.
Tolong jangan uji saya teruk2. Saya bukannye mampu bertahan setiap hari. Sedangkan robot pun boleh rosak bila dah terlampau jam!
p/s : Saya mampu bersabar handle perangai budak kecil yg kuat meragam. Tapi saya tak kuat bila handle sikap orang dewasa yg tak tentu hari.
p/s : Ustaz Lee Min Ho?? Mana ahh tahu suatu hari nanti kan. I will leave you KI for LMH. Eh, minta penampar KI kalau cakap gini kat dia. hahaha p/s : En KI, Im not leaving you. Saya sayang awak. Sayangkan hubungan ni. Hubungan yg terjalin tanpa sedar. dan tanpa sedar itu, saya jatuh cinta dengan awak.  p/s : to outsiders, awak tempah batu nisan dengan saya jika berani menganggu KI saya. Bercakap dengan nada serius. KI, awak pun sama, curang dgn saya, batu nisan tertera nama awak ade depan rumah awak nanti.

#Eh poyonya aku!


Tiba-tiba

Memang menyakitkan bila dilayan macam ni. Hari-hari kena ignore. Bila ada masalah cari aku, need something cari aku. Ignore tu bukan kat depan mata je, dalam fb, twitter, anggap macam aku ni hantu. Kalau ikutkan handphone pun aku patut silentkan sebab mcj pun tak sekerap dulu.
Lagi menyakitkan bila aku orang terakhir yg tahu apa-apa pasal dia. Atau paling sadis, tak tahu langsung. Oh lupa, kan dia pernah cakap takkan semua gerak geri dia aku nak tahu? Kalau aku tak ambil tahu,,,,,,, Lepas tu senang ahh orang lain cakap aku ni tak ambil berat. Senang sangat ahh orang tunding jari kat aku. Senang sangat ahh orang cari point nak jatuhkan aku lepas tu berbaik2 dgn dia. Lepas tu esok lusa, aku kena tinggal macam tu je.


Paling benci adalah menangis kerana dia. Aku tak suka menangis! Menangis tu sememangnya buat aku lemah. buat aku rasa takde semangat langsung. buat aku rasa hilang harapan. buat aku rasa hilang keyakinan dalam diri dia. buat aku rasa menyesal hadir dalam hidup dia. buat aku…

Mari berblogging sekejap beberapa minit sebelum tidur

Image
Hadiff ni memahami agaknya, senyap je dia tengok acu menangis semalam.  Tak bising langsung, pandang aku dgn mata yg sayu. Mak pun senyap je tgk aku. Mesti dlm hati mak "Aikk, dah start menangis rupanya sekarang, dah lama tak tgk anak manja mak menangis" Ohhh macam tu ke mak? Siapa tak sedih pasal insiden kat Lahad Datu tu? Tak boleh cerita la, nanti aku nangis lagi.


Kenapa perlu menangis? Cerita dia macam ni.... Abang ipar aku seorang askar. Let say, one day Malaysia, especially Sabah isyhtihar darurat. Tentera masuk campur. Serious aku tak sampai hati nak dgr atau terima mcj dari dia "abg okay, cakap kat mak ayah jangan risau, abg syg angah dgn hadiff. doakan yg terbaik buat kami semua" Itu yg paling menakutkan bagi aku!

Semoga Allah membantu Wira Malaysia dlm peperangan tu. Semoga Malaysia mencapai kemenangan. Insha Allah!!

Dan2 lately banyak hal yg terjadi. and i don't know how can i handle this. Orang perempuan terror je handle masalah dia. Cara paling se…