first week : sesi taaruf


Assalamualaikum

08/05/12, Selasa

bangun pagi terasa malas giler nak pergi sekolah.
"eh, terlupa! hari ni first day Form6!!"
suruh mak hantar jugak!
biar la macam budak tadika. 
kalau boleh nak suruh mak hantar sampai pintu dewan sekolah.

dapat kawan baru dan jumpa kawan lama.
first thing yg kitorang buat tadi was cari member lain yg berlainan sekolah.
okay, i found two person (girls) ala, tak egt nama panjang la plak.
Ninie : SMK Berserah.
Yus : SMK Paya Besar.
Ninie tu aku dah kenal sebab dia ex IM2. so Yus, seorang gadis yg cantik. macam muka wani castello plak. 
hahaha.
kitorang dipanggil ke depan to introduce ourselves depan budak form6 yg lain.
okay, that was very annoying time sebab GEMURUH menguasai diri! *arr lari jauh jauh jauh*



second thing kena buat satu group 6 org lahir kat daerah yg sama.
alamak! camno ni, aku sorang je orang Perak.
okay, lepas tu aku lepak dgn Ez(Selangor), Insyira(KL), Aisya(Penang) and ala, lupa plak nama dia, si budak N.Sembilan. *sorry*
see, kitorang satu Malaysia. haha
lepas tu terpaksa group dgn budak lelaki yg asal kelahiran KL.
ok, segan plak dah! kena pergi depan lagi.
introduce diri for second time.
malu lagi!


last thing kena buat nama kumpulan, logo kumpulan and our sorakan.
so aku geng dgn Ez, Insyira, Ira, Ika and Nisa.
buat logo keris. hyeahh! fighting!
nama kumpulan : Girls's Fighter
sorakan : War is struggle
okay, tu je yang mampu buat sebab takde idea. haha
tapi kitorang punya nampak smart tau. walaupun sangat simple.
our logo is  about we need to defend our country from the colonial.
aku malu lagi *lempang sekali dua* haha

okay, ini senarai nama yg aku kenal buat hari pertama,
fatin, ez, ira, ika, siew kei, kan yan, san, fasih, anep, yus, ninie, wan, insyira, nisa, aisya, irfan, 
okay siapa punya nama aku tak sebut, meyh register aku. haha



09/05/12, Rabu.

pagi tu sampai sekolah, niat nak tanye org form6 beratur kat mane eh?
sekali pandang tepi, lah!! wan rupanya. hahaha

hari ni takde aktiviti yg best sebenarnye.
tapi after recess, we had some briefing dgn IKIP.
siap bagi beg percuma, pencil case percuma, kertas percuma, semua percuma.
tahu tak betapa mengantuknye aku time Miss tu buat taklimat.
"Penampilan Diri Profesional"
semuanya kena ubah, the way we walk, eat, sit, dressin, eye contact, how to communicate and some other boring things. =..=
tapi the last session was tutorial on how to make-up and wearing shawl.

*emmm, aku suka pakai celak dgn tudung bawal or tudung sarung je. hahaha




10/05/12, Khamis

this morning sangat gila la!
tiba2 kena panggil secara paksarela buat pengucapan awam.
amekau nyah!
macam2 tajuk ade. pagi2 dah kena buat ayat spontan doe.
those were the issues yg siapa "bernasib baik" pergi ke depan for the talks.

>Hidup Sihat<
>Menghormati Orang Tua<
>Penderaan Kanak-Kanak<
>Menjimatkan Elektrik<
>Berumah Tangga Awal or Belajar Dulu<


okay, aku tak "bernasib baik" untuk tampil ke hadapan. hahaha


sepatutnye lepas sesi public speaking tu , kitorang ade taklimat plak dgn PK Koko.
but it was cancelled!
so digantikan dengan sebuah sketsa.

aku group dgn Ng Kan Yan *yeayy*, Chan, Haikal, Aiman, Azira, Aimi and sorang lagi tak tahu plak nama. adesss..
group yg agak sporting la jugak. hahha
tajuk lakonan kitorang
"Lagak Penjual Barang Bundle"
tak sepat nak berlakon dah balik ... jyeahhh!


11/05/12, Jumaat

pagi ni ade lagi public speaking
"Budaya Membaca"
diteruskan dgn taklimat Kokurikulum plak.

(sebenarnye aku dah malas tulis ni)

short---
taklimat lagi dgn IKIP about pengurusan masa kalau aku tak silap lah..
boring sgt! tapi enjoy je dgr dia cakap.
 lepas rehat pun same and then someone dari MSU plak..
hakdoyyy, banyak nye taklimat!
 tapi okay.. korang kalau rasa boleh sakit jantung, lemah jantung, lemah semangat, nak pengsan, nak muntah.
better tak payah tgk la. hahahaha

humm i wonder why lelaki banyak yg menjerit and tunduk bawah?? , aku cool je? takut eh? hahaha


amaran! jangan tengok kalau rasa nak termuntah. yg sakit jantung please stay out from this video. even video tak serupa dgn ape yg org MSU tu tunjuk, tapi ngeri gak la. hahaha



lagi satu, mesti muntah terus lepas ni. hahahaha
takpe lah sebab aku tak jumpa link video tu. kang ade yg termuntah kat blog aku ni.

and then kitorang kena buat group and kena lukis something kat depan.
the results was a face without eyes? erkk??!
hahaha. and kena isi satu borang MSU.
cikgu akan cabut siapa 3 pemenang yg bertuah. bertuah sgt!
so 1 perempuan, 2 lelaki.
dalam hati aku "cepatlah habes. aku nak balik rumah ni"

MSU : pemenang pelakon wanita terbaik
"dia tinggal kat B2-04"
!!!!! alamat umah aku tu!
eh, tak sangka! hhahaha
pelakon wanita terbaik ye???
dapat note book je. hahaha, pink doewhhh!



hopefully ni bukan terakhir kali kite berjumpa, bukan terakhir kali kite ketawa, bukan terakhir kali segala-galanya. please remain our friendship till Jannah.
Lots Of Love. bye

*L2F4F


p/s : not only them tapi semua yang menjadi sahabat aku all over the world. 

No comments:

Post a Comment