a big tired day with senior



Assalamualaikum
hari ni pakai baju serba hitam gi sekolah.
eh, bukan serba tapi tudung je putih.
kang orang kata black metol lah pulak! hehe
waa, tak de baju hitam!
pijam baju abang fatin
bapak besarnye la.
tapi bagus lah. aku memang suke pakai baju besar gabak!


pagi tu ade perhimpunan mengantok kat tapak perhimpunan.
dukacitanye meraikan perpindahan seorang datin yg bakal bertukar ke Selangor.
never mind, aku tak kenal sgt cikgu tu.
oh first time tengok wajah Dato' Pengetua SMKTPPTM bhaii!
hahaha, do i care?



aktiviti first dengan senior adelah
sesi kira nombor satu sampai 6 and divide group.
yeayy, group dgn minah rock and mamat jambu.
hahaha. kitorang group ketiga.
dapat senior sis Ng, Wong dgn Mahana.
they're all sporting, iloiiikkeeee
first thing senior introduce diri dorang kat depan.
dah macam SS plak duk bising2 kenal kan diri. erkk!
lepas tu junior lelaki dgn perempuan dipanggil keluar and buat sesuatu yg aku
sendiri tak tahu nak explain macam mane. hahaha



duduk atas kerusi dalam bulatan. menghadap kawan sebelah.
lepas tu kepitkan kaki supaya tak jatuh.
"ok sila baring atas kawan anda." what??!!
baring tu takde hal lah, tapi segan gak sebab lelaki tengok bila turn perempuan.
lepas tu slow2 senior tarik kerusi tu keluar and we're just like 
ahh what happen!!. kena kuatkan otot tahan badan member supaya tak jatuh.
amboii, membuli ni! hahaha
aku baring atas ez, fatin baring atas aku.
berat tu tak lah. tapi tak best bila orang lain goyang2. mula lah aku nak lepas kan fatin!
tapi tak sampai 2 minit ade girls lain yg jatuhkan dulu
and girls semua kalah, boys menang! tak acik!!!




break kejap pergi rehat.




hyper time!!
kena pergi 6 checkpoint .. aduhaii. letih betul
paling tak best bila buat aktiviti cari gula2 merah dalam tepung!
ohmymouth!
tu la yg paling aku tak suka
bila tiup tepung satu hal,
tepung masuk hidung dua hal,
cari gula2 merah tiga hal,
ambil gula2 guna mulut empat hal,
tepung penuh dalam mulut lima hal,
bawa lari dan masukkan gula2 dalam tin lain enam hal,
batuk2 tujuh hal,
tertelan tepung lapan hal,
tepung merempat celah gigi sembilan hal,
muka susah nak cuci dah sepuluh hal.


mujur tepung kat muka aku tak banyak sgt.
hilang semua tepung tu.
kesian Wan sampai susah nak bernafas.
aku banyak kali duk ludah tepung tu!
eee, geli kowt!
hahaha

and tak sangka group ketiga adelah WINNER!!
tepuk tangan laju2.
masa nak balik tu ade plak sesi baling tepung dan belon yg berisi air.
sape la yang bertuah eh dapat mandi tepung? haha
that was too annoying, LoL



huwaa, lepas ni ade chance ke tak jumpa gegurls ni lagi.
Nana nak pindah balik PB, Ninie pindah sekola asrama.
yg lain? idk..
mesti rindu korang gegileee
dah la baru kenal. tak sampai sebulan lagi!
humm, never mind lah, yg penting jangan lupa kawan.
study smart.
heart korang yg sakai2!
hehehe,



p/s : humm naik form6 ni aku ade panggilan terbaru plak. they call me hyuna. hahaha. whatever!
boleh saje panggil gitu. takde ahh konpius dgn orang lain nanti :D

p/s : cuti 2 minggu, nak buat ape ye? *wit wit* esok pagi lepas Subuh fly off to Perak, tempat pertama gigi aku tercabut!
ok, mengarut sokmo aku niyh.


Assalamualaikum





No comments:

Post a Comment