Posts

Showing posts from May, 2012

dia memang baik =...=

Image
Assalamualaikum.
hai, ini kisah seorang budak gendut yg boroi dan sentiasa handsome walaupun merajuk



ini adelah perbualan yg selalau kitorang bertekak dalam Facebook. kalau jumpa depan2 pun, same macam ni jugak. hahahaha
bye,Assalamualaikum


hai Taiping

Assalamualaikum hai semua. Alhamdulillah akhirnye sampai gak Taiping dalam keadaan selamat. whaaa, jalan highway dari Kuantan to KL tak banyak kereta. tapi KL to Genting ramai doe. cuti sekolah kan? from KL to utara serious jammed! okay, sumpah aku takut betul bila nak masuk highway PLUS sebab paling banyak kereta laju2 walaupun jammed sampai rasa nak nangis dalam kereta masa ayah bawa  asyik2 brek, trauma betul aku dgn brek2 ni.

kali ni balik tak ikut KL tapi through Batang Kali.  mendaki bukit sikit. eh bukan sikit, tapi banyak dan bahaya. then singgah kejap kat Skyway Genting. err, takpelah. tak nak naik Genting. nak balik terus!

then singgah Bidor, lunch. serious aku tak lalu nak makan, tangan terketar2. sebab trauma accident muncul plak tetibe. hehehe
takpe, insha Allah selamat.
continue terus balik Perak, mak yg bawa.
uishh, lagi hebat. mak speed juga!
tapi jenis brek dari jauh. kalau ayah brek dekat2.
hahaha. aku brek tengah2.
bawa slow ke laju ke kalau takdir terjadi juga.
takdir Allah.


so he…

a big tired day with senior

Assalamualaikum hari ni pakai baju serba hitam gi sekolah. eh, bukan serba tapi tudung je putih. kang orang kata black metol lah pulak! hehe waa, tak de baju hitam! pijam baju abang fatin bapak besarnye la. tapi bagus lah. aku memang suke pakai baju besar gabak!

pagi tu ade perhimpunan mengantok kat tapak perhimpunan. dukacitanye meraikan perpindahan seorang datin yg bakal bertukar ke Selangor. never mind, aku tak kenal sgt cikgu tu. oh first time tengok wajah Dato' Pengetua SMKTPPTM bhaii! hahaha, do i care?


aktiviti first dengan senior adelah sesi kira nombor satu sampai 6 and divide group. yeayy, group dgn minah rock and mamat jambu. hahaha. kitorang group ketiga. dapat senior sis Ng, Wong dgn Mahana. they're all sporting, iloiiikkeeee first thing senior introduce diri dorang kat depan. dah macam SS plak duk bising2 kenal kan diri. erkk! lepas tu junior lelaki dgn perempuan dipanggil keluar and buat sesuatu yg aku sendiri tak tahu nak explain macam mane. hahaha


duduk atas kerusi dalam bulatan. m…

tajuk ape eh??

Image
Assalamualaikum. hai semua yg comel dan handsome.
semalam aku dgn Ecah teman Fakhira pergi Yo!Fest PAHANG 2012.



its a good event for young teen, dah young, teen la plak. ahh never mind. yang penting warga belia dan sesiapa saje. banyak gilerr persembahan yg ade kat situ., including Fakhira yg dipaksarela masuk pertandingan hias cupcake under KKK.






adik daripada kumpulan gigil *Fakhira












*hasil tangan gigil Fakhira. gi tu ahh jadinye. tapi sebenarnye comel warna2 tu. haha




aku suke kek ni. walaupun simple dan tak sehebat peserta lain. tapi entah dalam hati ade bunga kan? haha



this is Fakhira si gigil dan yang comel *jeles*


balik rumah je ayah cakap yg ade birthday party. okay, birthday party utk si buah hati Aryan Zulqarnain yg comel bam-bam tu. baru berumur setahun on 16/05/12 erghh, comel sgt budak tu sampai susah nak snap gambar dia!! eksaited tengok pembesaran seorang kanak-kanak kan? happy sokmo. dah terhantuk kat meja pun happy lepas nanges jap. hehehe
meyh acu nak sing a song buat buah hati acu ni.  …

iloveyouthreefourfive

Assalamualaikum, hai korang. boring duk rumah kan bila takde apa yg boleh dibuat. hummm, baru masuk form6, dah cuti 5 hari, lepas ni cuti 2 minggu. hahaha. sila jeles! 5 hari starting hari rabu. rabu sebab ade hari guru and ramai lower six tak dtg including me khamis sampai sabtu, ade kem for lower six. so memandangkan aku tak pergi kem tu, i rather stay at home khamis and jumaat sebab hari selasa punya taklimat Sejarah, aku tidur sampai tersengguk-sengguk. kesian Fatin sebab terpaksa jadi bantal aku. hehehe, thanks dear!


p/s : dah lama tak jumpa buah hati! hari-hari dia makin comel! geram sgt! cheers ^,^

sama-sama muhasabahkan diri...

Image
Assalamualaikum dear pembaca blog





keterangan saksi :
Lebih kurang pukul 6 petang 6-may-12, aku masuk hiway Plus dari kuantan nak ke KL. Aku maintain crusing 180km/j tetiba aku perasan ada kereta belakang lagi laju. Aku tengok Inspira makin dekat dgn keta aku then aku masuk lane kiri bagi laluan dia memotong. Pastu aku terus follow inspira tu, meter dah jadi 200km/j. Wow hati kering driver inspira tu! Keta standard, absober standard, rim dan tayar pun standard kilang.
Memandangkan speed dah 200km/j then aku follow je dalam jarak lebih dari 5 biji kereta demi keselamatan. Enjoy pasal inspira tu rajin hi beam halau kereta ke tepi so aku kat belakang dia just follow je la. Time coner jalan tak rata aku nampak inspira tu body dah goyang tapi dia tetap maintain speed. Ada jugak terdetik nak potong dia tapi memandangkan aku plan nak crusing je so aku maintain je la speed 200km/j kat belakang dia. Tetiba kat depan ada sebijik Mitsubishi Lenser 2.0 kat lane kanan dalam kelajuan 140km/j. Lancer tu …

change your profile picture...

Image
jom ramai-ramai tukar profile picture! support our own brothers and sisters and families.

first week : sesi taaruf

Image
Assalamualaikum
08/05/12, Selasa
bangun pagi terasa malas giler nak pergi sekolah. "eh, terlupa! hari ni first day Form6!!" suruh mak hantar jugak!
biar la macam budak tadika.  kalau boleh nak suruh mak hantar sampai pintu dewan sekolah.
dapat kawan baru dan jumpa kawan lama. first thing yg kitorang buat tadi was cari member lain yg berlainan sekolah. okay, i found two person (girls) ala, tak egt nama panjang la plak. Ninie : SMK Berserah. Yus : SMK Paya Besar. Ninie tu aku dah kenal sebab dia ex IM2. so Yus, seorang gadis yg cantik. macam muka wani castello plak.  hahaha. kitorang dipanggil ke depan to introduce ourselves depan budak form6 yg lain. okay, that was very annoying time sebab GEMURUH menguasai diri! *arr lari jauh jauh jauh*


second thing kena buat satu group 6 org lahir kat daerah yg sama. alamak! camno ni, aku sorang je orang Perak. okay, lepas tu aku lepak dgn Ez(Selangor), Insyira(KL), Aisya(Penang) and ala, lupa plak nama dia, si budak N.Sembilan. *sorry* see, kitorang satu M…

say Hi to school back..

Image
Assamulaikum dear readers.

 detik 12 malam, kerjayaku bermula sebagai pelajar sekolah semula. rezeki nak belajar tinggi tahap 20 kat IPTA, digantikan dgn Form6 je. IPTS semuanya best2.  terasa macam nak pergi International Islamic College, tapi tapi tapi mak cakap form6 saje la. sebab susahnye anak mak ni nak berpisah dari mak kan? hehe okay, takpe. hantarlah aku gi mana pun. yang penting aku belajar. maybe i try to be a good stud this time. LOL




so Hi SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad im goin to be super junior than next year i will be superB senior.
thanks UPU for the results, Allah has set the best for me someday. Alhamdulillah.







p/s : bumi ini luas, i can go anywhere to gain knowledge. 
p/s : ehemm, aku jealous dgn wanita ini. beliau dah dapat sesuatu yg aku ingin miliki sejak dulu lagi. hahaha, rezeki Allah juga tu. takpe aku akan berusaha untuk dapatkannye 
Assalamualaikum