lalalalala


greetings guys. sorry cerita ni dah lama nak post, tapi terasa MALAS and takde mase kowt sbnrnye.
hahaha. ni lah keje kalau aku dah mula ade kat KL. segala ceruk pelusuk aku nak gi lepak.
bukan lepak cuci mata usha orang tpi sebenarnye tgk org gak. tengok gelagat manusia.
kan macam2 kerenah.

yelah, ade orang dah pindah masuk rumah baru, mestilah terasa nak pergi tidor.
ciknah rumah baru, angah pun rumah baru.
ok paling penting aku agak macam dah egt semua jalan tu.

so aku plan dgn Sofia nak gi KLCC. oklah tu dpd dia ajak aku gi JJ dgn Wangsa Walk.
aku tak tahu ape nak buat kat dua tempat tu. 
tengok wayang? takde cerita yg menarik kowt.
so last2 pergi jugak KLCC, dah berapa punya zaman tak pergi tengok menara tu? haaha

so sampai LRT Jelatek tu kitorang gi beli coins ke KLCC, ouh tengok ketinggalan zaman lagi bila aku tgk LRT skang tak guna tiket dah. guna coin dow. lepas tu mase nak tunggu LRT tu, adelah mamat2 yg tak berapa nak cukup umur. rasa2nya macam nak kena lempang 2-3 kali kowt. "tolonglah, korang ni budak2 lagi . paling kurang pun form3/4." kata2 tu lahir dalam hati je sebab aku penakut gak nak cakap depan2. hahaha


bila dah masuk LRT betapa seloknye aku, okay ketinggalan zaman sgt. hukhuk. sampai2 je aku jadi bingung plak. dah tak tahu arah. haha. mujur la sofia ade kalau tak confirm aku nangis2 sorang sebab tak tahu plak nak buat ape kat KLCC tu. 



ni yg tak best bila camera ada kat tgn Sofia, gambar aku bagai nak rak dia tangkap. sampai memory card pun cakap . hee tolonglah syera, muka kau dah belambak sgt. ok sob sob sob dgn Canon tu!




tengah selok tangkap gambar, muncul plak dua mat saleh ni. 
"err, can you please take our picture?"
"ha yeah of course"
"because we use the same camera"
(camera Canon tpi dia punya lagi superB)



ok, tulah budak2 yg agak 'ribena' hahaha . dari kiri Sofia, adik Hajar and Hajar. huh , kenapa plak dgn muka Piah eh?







oh, lamenye tak jalan kat sini. rasa macam nak gi terjun terus dalam kolam tu. betapa rindunya time kecik2 yg comel dulu. hehehe








satu perkara paling seronok bila dah sampai taman permainan adelah Buaian. bukan Bunian. hahaha
"Syera, jom main sape paling tinggi"
"orait, jom"



kononya Piah nak lagi tinggi.


asyik gambar aku kat belakang je? psst, Piah dah makin tinggi.


ha amekaw. tinggi punya tinggi! mujur la hg pakai seluar panjang. kalau pakai skirt, perghhh . ternganga semua yg ade termasuk security guard tu! hahaha


memang muke takde perasaan. hahaha


mianhe oppa, nan ganghae anya. -,-



jangan kau cuba nak start lagi Piah! hhaha . tp last2, security guard tu halau sesape yg berumur 12 tahun ke atas. ok kononya budak2 je boleh naik. fine fine fine ...-,-


aku, Sofia, dgn Hajar


ni lagi satu problem. agaknya budak ni tak reti nak main buaian kowt. lagaknye mengalahkan Superman, Batman, Cicakman dan ape2 man yg ade. sampailah mak dia datang dan bagitahu cara nak main buaian. anyway, budak tu comel kerana rambutnye yg kerinting. aumm aumm ^,^











romantik tak romantik tak? hahaha 





sampai sini kitorang dah berpisah dgn Hajar. sebab dia nak balik dulu.




alah, nampak plak gigi siung tu! haish... -,-
so sila pulang ke rumah sekarang sebab dah malam. okay, mase nak ambil LRT, perghh , macam sradin kowt. sesak kemain. lepas tu adelah sorang mamat ni depan kitorang. dia macam tak tahu nak beli coin tu then tanye aku camne nak buat eh? aku pun dgn manis muka (hehe) tolonglah dia. 
dah beli coin tu tetibe aku ternampak set2 budak yg nak kena lempang tu. hahaa

rupa2nya budak yg tak reti beli coin one of the gang! hahaha . ok saat tu aku rasa nak gelak terbahak sebab tadi bukan main kacau aku dgn Sofia, so bila dah kena tinggal dgn member baru terhegeh2 nak minta tolong! dlm LRT tu, aku dgn Sofia, gelak je and sembang merepek2.

sampai kat Jelatek, camne nak balik ni . mamat2 tu ade kat jejambat! thats the only one way nak balik rumah dow! hah buntu buntu fikir cara nak balik . call angah and she replied sorry ade bola malam ni malas nak amik korang! kak ecah replied sorry akak keje la. rasa nak nangis dah! unutung Piah ade! haha . tu lah pandai keluar tapi tak reti nak balik! jam menunjukkan 08.30 pm. and tetiba Piah dapat idea! call Amir suruh ambil! hahaha . ok bernas sgt idea tu. tut tut tut tut

"hello Amir, boleh ambil kitorang tak?"
"korang kat mana?"
"kat Lrt Jelatek nak balik rumah ni . kat jejambat tu ade lelaki ramai! takut lah"
"okay, tpi lepas solat eh?"
*setengah jam lagi kowt nak tunggu
"takpelah, kitorang tunggu je"

pukul 9.05 dia sampai and terus ambil kitorang bawa balik. amir offer suh pasang lagu. lain kali jgn sesekali offer sebab seronok kowt nyanyi dlm kereta. lagi seronok bila bukak Oh! GG (girls generation)
and guess Amir pun syok menyanyi sekali dow. haha . Sofia bengang sebab dia tak faham Korea. well!! hahaha . dia pasang volume punya la kuat, semakin rancak la aku dgn Amir nyanyi lagu tu. hahaha




see our sweet! 



balik rumah je teringat dalam peti ais ade aiskrim dan mula lah nak merepek ... ni Sofia punye


mine! hahaha . coklat m tu memang sedap tpi coklat Piah tu bapak kerasnye! 
baru je sedap2 makan aiskrim, makuda call and ajak gi i-city.





tengok org yg dah kawen memey ah sweeet.




lagi sweet dari coklat kitorang ...







okay, dia dah confuse nak beli hok mane se . hahahah


last sekali, dia pilih hok kuning gok. err , bakpenye la ka tak pilih pink? molek sikit. LoL. 



tengok tu , dia selok benor. hahaha






"amad pun nak pakai gak"


syafarin : ayen kan handsome , everyday im shufferin :P






eh, Chinese New Year lagi ke?



kan sweet? tangkap gambo pun tak payah duk jauh2 . hahaha











eh, tetibe muke kau bergegar! oh sebab Canon jeles kau tak beli kat dia cekak comel tu. 



klon Hafiz .. abg ni awan nano betullah. hahaha





kau nampak tak? ok zebra tu comel sgt sebab dia boleh geleng kepala banyak kali. aku kagum sungguh dgn dia sebab kalau aku yg geleng kepala banyak kali . alamatnye esok aku demam . hahaha . firstly thought nak beli birthday present utk Iqi, tapi dah seronok sgt tgk sampai aku terlupa nak beli.















dah macam gaun pengantin plak aku tengok ..


hancur semua gambar lampu bila tangan gatal nak main2 dgn function camera tu ...


ni fake. tp sebenarnye real la gambar tu. tak faham kan? okay =..=




Happy Birthday toooooo Iqi.. 



comelnye strawberry tu...



this wall gilerr nice! hahaha



see , tertera nama Iqi, bukan Syahirah. lambat lagi dow birthday kau.


alah, gambar Amad kasi present takde. takpe. yg beg hitam tu present dari Amad tau.











so Hi birthday boy .. make your wish.


muka rakus nak potong kek .. *macam nak potong kepala org sambil gertak. ha takut tak? hahaha



Amad pun nak potong kek gak an? hahaha . 



present dari Amirul 


hok ni bakpe seloknye? pas ceroh tak dapat makan ke kak? hahaha



dah lama siot aku tak makan benda alah ni ..



laksa . hantu laksa : Sofiah


bila camera dah terlepas ke tangan dorang .. sila la photoshoot banyak2 . hahaha . 


ko tengok.


tengok tuu !


eh , comel kite kan Sofia?  you wife i husband eh? 


eh kenapa terbalik plak?? 


sekali pandang sebiji macam angry bird dia. hahaha . dua kali pandang , eh Amad ni ... haha


macam mana nak handsome? lubang hidung besar la nanti woii 


comel gak eh time aku kecik2? hahaha



muke mengada Amad. 



motiff addicted dgn Angry Bird?


abg ni malu2 plakkan? 


relaxx sokmo dia niyh.. ish, kak ecah nampak gemuk arr . hahaha











nasib baik la pompuan tak boleh tiru macam rambut lelaki . stylo derr dgn rambut mcm tu



eh, hai makcik Timah :)



tetamu terakhir yg datang. pantang nampak camera je kan?



ok, nampak muscle awak tu Amad.


nampak perut yg gendot tu.


dah serupa incredible hulk.


akak ni, mai secawan!


kembar yg tak boleh dipisahkan? 
kembar = same2 gendut



p/s : sorry Im not ready to take a risk. you, just go away. im trying to reduce this miserable.

p/s : ego tercabar gila kowt bila polis potong kereta time aku tengah drive. -,-





No comments:

Post a Comment