last moment 2011

31/12/2011





-jangan la hari hujan sebab ini adalah yg terakhir-




nak keluar sangat kan ? mak suruh pergi minta sendiri helmet syafiq ! amekaw !
okay sebenarnye aku takut dan segan yela sebab dah lama tak bertegur , so agak la kan . 
and yes finally dapat gak helmet dia . sorry aku pinjam utk beberapa jam
hari tu keluar beli present dgn fatin pakai baju kurung siot 
err , dah la fatin bawa pun macam rempit . so , enjoy je haha
so hari ni Alhamdulillah pakai jeans dgn kemeja .
mase sampai kat Lake Garden baru aku perasan yg kasut aku dah menghampiri saat kematian
tapi Lyn , Fatin dgn Masyi cakap tak yah beli lah , takkan tercabutnye kasut hg
err okay . tercabut nanti aku tukar dgn Lyn and she said YES
so kitorang berjalan-jalan dan terus berjalan 
tibe tibe ade sepasangan couple ni . 
aku rasa diorang bergaduh kowt , tp kalau ye pun jgn la tunjuk depan org ramai masalah korang
buat malu lah .. kitorang plak yg tak senang dgn sikap korang . 
suddenly hujan !






i don't know why children loves to play in rain ?
even they are not children , teen
but sometimes looks exactly like kids !!
Fatin dgn Lyn punya la semangat nak main hujan , basah kuyup
err , aku plak dah la lapar , risau kasut lagi , Masyi steady je dgn Afy ..
wonder , aren't they cold ??!



"bila hujan ni nak berhenti?"
"wei , hujan macam ni memang takkan berhentilah"
"wei , mulut jgn celupar , kang terus tak berhenti"
"aku lapar la"
-pot pet pot pet pot pet-
sampai lah hujan tu renyai-renyai .


then aku , Fatin dgn Afy blah gi Taiping Sentral dan Tesco while Lyn dgn Masyi balik rumah terus
motif pergi Taiping Sentral is because i wanna buy my shoes .
lepas Fatin htr masuk TS , semua mata pandang tepat ke arah aku sambil tercengang ??
dlm hati berbisik : am i look too desperately looking for a place to shelter ?
err , okay , got it ! seluar aku dah basah kuyup sebab redah dalam hujan and saje cari fasal lalu kat kawasan ramai orang .
tunggu Fatin gi amik Afy .. i was in McD , sejuk tahap cipanzi dah !
tapi disebabkan sweater so I'm not too cold .. hehew
tunggu punya tunggu , err mane dorang ni ? sesat ke ape ?
and lastly sampai jugak dan terus cari selipar .
dekat POLY SHOE , ade banyak kasut !! rambang sgt la mata !
dan , dan , dan ternampak satu selipar . ouh , comel sgt !




perut terus-terusan membuat konsert .
lastly ha  amekaw makan nasi goreng claypot dgn white coffee ! *fav






tiba masanya untuk balik and Fatin kena hantar Afy balik sebab hujan is not really friendly today
aku plak lepak kat meja makan tu sekitar 10 minit and pergi toup untuk kakcik .
tibe-tibe terdetik hati nak ........... *tak jadi plak
lepas tu aku pun berjalan lepak kat Mcd balik sementara tunggu bebudak ni
"isyh , lamenye Fatin htr Afy ? tahu jalan balik ke tak ?"





tet tet tet
"Afy , Fatin dah hantar you ke ? dah balik belum"
"dah , i kat taman perumahan ni , dia dah balik 5 min ago"
orait





- pumped up kicks ringing -

"hello , syera , aku kat depan McD ni , hg mai sini tau"






err , finally and it stop raining , Alhamdulillah
"wei , ko htr Afy sampai mana ? lama benor ?"
"aku htr dia sampai Simpang la"

terkezut den ! takpelah , kesian plak kat mamat tu .
otw balik tu Fatin suh aku gi beli kicap ? *motif
hahaha .
dia bawa motor bagai nak gila sebab jam menunjukkan pukul 0715 p.m
okay , aku tak pernah balik selewat macam ni !
sampai kat Simpang Bukit Jana aku suruh Fatin pecut je lampu merah tu
tapi dia tentang ! dia takut dgn lampu merah or what ?





"wei , aku tak takut lampu merah or polis la , jalan je lah wei"
"isy tak boleh la"
"masalahnye belakang kita ni lori besar bapak ! aku da la risau *kecut perut
-lori tu saje je dtg dekat !-


ini adalah dialog abang lori yg aku sendiri tak tau muka dia macam mana .
"hye cik adik . nak tumpang balik ke ? dalam lori ade 3 lagi tempat kosong . abang tak kawen lagi"




okay , time tu kalau ade pistol dah lame aku tembak kepala dia .
hahahaha , okay , memang jahat !
sampai je rumah , tgk tgk mak , ayah , kakcik dgn jiran ada kat luar !
alamak ! hopefully jgn la dorang marah . and yeah , tak marah . terus naik dan mandi .
Fatin pun pecut la balik rumah sendiri ..




so i guess thats the last time we're playing in rain , riding motorcycle together , lepak-ing together , and laugh together for the end of 2011 .

so guys , thanks too myself  , Fatin Lumiere ,  Lynda Violetzztinowz , Ah Fey Fallen and Masyitah


No comments:

Post a Comment