hari ni citer panjang lebar sebab hari ni hari ahad

Assalamualaikum dearest pretty on the wall. huh , dah dekat dua hari hujan turun kat Kuantan ni. sejuk teramat gilerr! psst, aku tak mandi dow pagi2 . hahaha. tp kena marah sebab takut nanti demam.*org tua cakap


mesti lambat berhari-hari kan aku nak update sesuatu moment tu. korang mesti rasa menyampah kan aku lambat update. sob sob sob. harap maklum yg aku busy tahap 20 dari Dato' Najib .lol











cakap je10 pagi sebenarnye kena cakap 10 tak tepat minit pagi. sebab semua org takkan tepat. including me yg sebenarnye pentingkan masa. oh come on, cikgu pun kdg2 lewat 5 minit masuk kelas? kan kan kan


sampai jer kat sane tgk2 mummy dah ade and dia tgh makan , tarts , egg tarts? eeuww, gila annoying sebab telur dow! sedap tak sedap dia bagi habes gak. ok ecah kata dia nak ambik cuti hari ni sebab nak join we alls pergi SASICC .. mumy tetap dgn baju kerja, oh how cool is that woman. woman??! erkk!





tunggu punya tnggu , mira call and tanye my location , darn! aku tipu dia hahaha . i said that we're on our way, traffic jam and whatsoever. ok sebenarnye aku dah pun tercongok kat big apple dgn nus and mummy.haha



make it short kitorang pun berjalan pergi kat SASICC and gila! ramai betul orang dalam tu. kalau ayah ada kan bagus. sebab aku boleh pegang seluar ayah supaya tak sesat. and serious, aku memang suke pegang seluar ayah yg dekat pinggang supaya tak jauh dari ayah. walaupun aku tahu perbuatan tu secara tak sedar nanti akan melondehkan seluar beliau! beliau pun complain yg seluar beliau sering londeh *perasan kurus la tu





ish, macam mana la aku boleh pergi isi borang kat Kolej Pacific Kuantan? Kuantan jugaklah yg aku pilih. aku nak cari yg luar la babe. ok sebenarnye itu tak sengaja aku ter,,, terisi borang tu.makcik tu tetibe je ckp2 then terus tarik. aku pun isi jelah kan...... lepas tu ter lagi kat Kuantan punya gak. University College Shahputra.


eh, motifnye aku nak pilih yg Kuantan jee.. yg lain aku tak isi pun.Shahputra tu bapak dekatnye lah dgn rumah aku. jalan kaki pun paling kurang 10 minit dah sampai. ok asalnye aku nak ambik Kolej Komuniti kat Kuantan ni. tp tak tahula nak pilih course apa. then finally i decided untuk ambil Kulinari.


errkk??! mesti entah pape kan? sebab KULINARI!! kulinari kan memasak or whatsoever yg berkaitan dgn dapur.




"hey,sejak bila aku ni mula minat 'dapur'?"








sila kutuk sekarang!! tu je yg aku mampu ambil.






sampai situ je kisah. now sambung balik dgn our freakin day-out.mummy dah nak start masuk kerje. ecah plak tetibe cakap nak balik tukar baju sebab nak KERJA? eh kalau perasan tadi aku tulis dia nak CUTI kan?
lepas tu dia cakap yg kak Jane? Jenab? Jen? entah... mulutnya pot pet.. okay nampak sgt kak Jane , Jenab , Jen tu tak berapa baik hubungan dgn Ecah and sheswent home alone.




mummy pun start kerje. ouh patutla dia nak kerje Johny sebab ramai abang.. HAHA . then kitorang berempat pun menuju ke Big Apple. Q gila nak beli donut pun! so aku cakap biar aku jage tempat kat luar. who knows kang dah beli donut tu , tempat plak takde. terpaksalah merengek kat tepi longkang. err waterpark la kan!





we're lucky yg hhujung sana tu ade tempat. mula2 aku nak pergi duk sorang tapi mengada gila aku masuk dalam balik and panggil syera join sekali sebab gara2 nak cover takut duk sengsorang. tengah lepak dgn syera, sebelah kitorang ni ade la family warga apa, i don't know sebab lupa plak nak tanya dia datang dari mana kan.hehehe. tetibe ade dua lelaki lalu and the man(family) tu panggil dua mamat tu and shake hand



"Do you know what is this building(The Zenith)?"
"Sorry sir, i don't know"
-laughing together with the local mens-
"why you don't know meanwhile you are from here"


and dua mamat tu berlalu macam tu je sambil gelak-gelak. okay aku pun gelak sekali sebab dua mamat tu bukan org sini sebab tu la dorang tak tahu tu bangunan apa. hahaha. suddenly aku plak yg jadi mangsa 'family' tu.


"Excuse me,can i know what is this,..... this building. do you know?"
"emm, this Zenith? this is a hotel"
"and whats that Convention Centre?"
"Convention Centre is a Convention Centre lah."
"yeah, but what it is?"
"errrr, i don't know how to explain.emm, as you can see there's event there."
"what event?"
"carnival for the students to further study in University"
"oh, so it is University. okay Thank you"


=,= ... aku tak kate pun yg bangunan tu University. rasanya dia dah salah faham plak. isyh!takpelah .
dah satu family tu senyum, aku pun senyum la balik.tetibe ternampak muka anak dia!!!



ohmygod! HANDSOME! mak dia cantikkk , ayah dia(yg tanya aku tadi) handsome! anak dia mesti la berdouble hansome kan? hahaha . suddenly i feel like im flying with him! dia senyum kat aku dow!!!
ok, kenapa hari ni aku gedik sangat??! *aku memang gedik pun,kau ada??


so lepas donut selesai , nak beli air plak! tapi tak beli pun kat big apple sebab line panjang sgt . so aku beli kat John King .. mahal gak dow .. aku beli Strawberry Smoothies 2 . mira plak beli Applemint 2 ..
dia cakap Applemint tu manis! ok , mane tak manis, dah la air epal dicampur dgn 100+ ..


kul 2.30 p.m mira dgn syera balik rumah . tinggallah aku dgn nus yg comel tu *pitam
so kitorang pun lepaking balik kat big apple sambil bergosip fasal diri masing2. ape yg kitorang sembang eh? oke itu rahsia peribadi negara! haha


parents dtg ambil and bawa nus round bandar jap and singgah pejabat ayah ambil ubat dia yg tertinggal and chauw balik.. oh btw , spanjang kat ECM tu terserempak dgn lutfi, ika, syapiq, and bebudak skmim2

perkara yg paling aku bersyukur is , hujan tak lebat and walaupun hujan sikit2 , tpi bersyukur sebab hujan berhenti gak akhirnye,

balik rumah je terus bukak fb and check inbox .. gosh, dia reply! petanda baik ni . haha


p/s : saya nak org yg tangan kidal tu boleh? hehehew  :P

No comments:

Post a Comment