baru hari ni kalut nak cerita raya baq ang ..



[ JUMAAT : 26.08.11 ]

lepas je balik sekolah , saya baru kalut nak kemas beg baju dan segala bagai padahal mak dah suruh siapkan semuanya malam tadi . tapi biasalah saya kan suka buat kerja last minute . ayah cakap bertolak lepas dia habes solat jumaat . then , kitorang pun keluar rumah ambil ayah kat pejabat dia sebab kereta lagi satu nak letak kat pejabat . so kitorang pun bertolak ke kl dalam pukul 3 ptg . lepas tu singgah Genting Sempah dan beli GCB bag ang ! hahaha .. tapi kitorang berbuka kat Gombak sebab dah pukul 7 lebih . nampaknye tak kesampaian berbuka kat umah Cik Nah ...






angah pula balik kerja dalam kul 10 malam . makan punya makan , dah dekat kul 12 lebih , ayah ajak gi Uptown . jeng-jeng saya pun nak ikut kan . sesak sioot ! punya la ramai . dalam hati fikir , dorang ni tak reti tidur ke , dah la nak sahur lagi . tapi who cares kan ? haha .so ayah , Cik A , angah , saya dan wife . jalan pun terpaksa pegang baju ayah sebab takut hilang . saya kan budak-budak lagi . wakaka . ingatkan saya sorang je yg pegang baju ayah , rupanya minah besaq ni pun pegang baju saya . patutla terasa baju ni macam ada orang tarik rupanya angah pun sama . jalan punya jalan tak sedar time orang dah nak bersahur . so kitorang pun balik la rumah . nasib baik la mak tak bengang sebab kitorang balik time org nak bangun masak pagi .





[ SABTU : 27.08.11 ]

bangun pagi perghh , terasa ngantuk gilerr doe . tu la Uptown punya hal lagi . lepas tu mandi then kitorang pun berangkat balik . sofia , my wife pun ikut balik wuhuu ! takde la rasa sunyi dalam kereta tu . well , tak sangka plak yg jalan dah pun jam ! tapi okay la takde la jam gilerr .. sampai kat Slim River kitorang cadang nak gi umah tokngah tapi hampa sebab anak dia dah ambil dia .-,- then kitorang singgah Ipoh sebab ayah ada hal sikit . tapi tak sangka plak yg Tuhan nak uji saya tengah hari tu ! eh apek , lu arr kalau nak sembang dengan lu punya kawan , jangan bawa kereta la . lu bikin gua panas + bengang je nak raya ni . tgh syok2 baca paper dgn sofia , tibatiba DUMMM ! %$%*# !! ayah pun ketepikan kereta , saya keluar kereta dulu sambil rasa nak nangis . eh sengal , lu sudah hentam gua punya kereta bhai ! kalau calar sikit pun gua dah rasa nak bagi penumbuk inikan kemik yg besar !! tapi gua tahan rasa nak marah tu sebab gua ingat puasa doe . mak tak kasi saya marah-marah so biar ayah yg settle dgn cina tu . dalam kereta tu , baru lah sofia perasan yg mood saya akan terganggu bila kereta kemik or whatsoever ! saya menangis sepuas-puasnye macam baru lepas hilang sesuatu . okay , guys , saya ni cars lover so whatever hell yg berlaku kat kereta , saya memang bengang sangat . sofia cakap nasib baik la ni kereta wira . kalau BMW saya tu , alamatnye saya kerat 18 la cina tu ! uuu , sedih gilerr . dah la ganti balik RM 200 je ?? wakk luu ! tapi takpelah , orang tu pun tak kata apa and say sorry dan bayar , ape lagi nak buat ? nasi dah jadi bubur ! *still menangis*

> pakai merc tapi bayar ganti sikit jee .. haishh . bikin gua anti dgn pemandu merc sekejap .



> kau nampak kemiknye kekasih gua ni ??


> berbuka puasa hari tu . *yg putih tu bukan telur tapi buah pulasan . hahaha . yg panjang hitam tu plak pulut udang . ni adalah hidangan org tamak . kahkah


>tengok betapa tak teraturnye susunan makanan tu ? alah , janji masuk perut kan 


> beginilah kesangapan beliau yg menahan diri dari makan .. hahaha






[ SELASA : 30.08.11

Selamat
Selamat Hari Raya ... yeay !! dah RAYA ! syok gilaa . bangun mandi sunat raya dan pergi sembahyang raya . tak tau nak cerita camner tapi excited nak raya sebab 'duit raya' hahaha ! gempak giler kali ni raya . ingatkan makin besar ni makin tak dapat . rupanya jumlah makin membesar plak . haishh , terima kasih , thank you , kamsahe , shukran , gracias , xiexie , salamat and arigatona kepada yg dah bagi duit raya tu . hehehe . nanti saya dah kerja , saya bagi juga okay . 5 kupang pun boleh la kan . xP

> ini adalah makcik2 saya yg comel belaka dan banyak celoteh .. ngee


> di kubur atok dgn syamil .. AlFatihah


> yang ada pokok tu kubur kakak saya , sebelahnye abg wan saya ..


> sucinye di pagi yg mulia ni 


> kelaziman kami semua .. minta maaf ye mak ayah , sila bagi duit raya . kahkah , nak kena lempang ke ??


> gambar family yang berasingan . hahaha sama tinggi plak semua ye ? 


> hey  budak comel .. awak ni comel la .. aisya damia .. kemain name dia yeh ?


> cun kan ?? dia nak kat mak su dia lah .. well , muka saya kan muka penggoda kanak-kanak . wonder , kenapa budak-budak nak kat saya sedangkan saya kan garang . hehe


> motiff . kebesaran Allah ...


> malam punya projek kan ? tak seronok sebab kali ni saya takut dgn mercun !






[ JUMAAT : 02.09.11 ]

Pagi ni saje ikut makndak gi pasar . *takmandilagi* . weee .. balik dari pasar tu , saya main dgn Zafaran dgn sofia . kejut dia suh bangun tidur , tapi punya la liat dia nak bangun . biasalah dia kan pemalas sikit tapi dia comel . saya ingatkan betullah dia malas . saya pun biarla dia tidur kat toto tu . lepas tu dorang semua sibuk nak gi umah tokjang . family saya je yg tak pergi sebab kereta kitorang masih dalam bengkel . sofia nak angkat zafaran suh tidur tempat lain sebab nak kemas tempat tidur , tapi dia masih kaku , malas ! saya pun try kejut dia pegang mulut dia . dan eyekk , air liur dia kena tangan saya ! haha , kitorang semua gelak dan tiba-tiba saya rasa macam ada yg tak kena . zafaran tak sedarkan diri !

 zafaran , zafaran !! tak de jawapan . kakcik datang angkat dia yg dalam keadaan terkulai . mak pula sambut dia dan dukung dia . saya dan sofia and Cik Nah dah start menangis . menangis gila kowt ! sofia dan marah2 sebab dia kata Hadi cekik Zafaran dan pijak perut dia . Atagfirullahalazim ! mak pun urut la tengkuk dia .. dan akhirnya dah nampak dia telan air liur dan bergerak-gerak .. alhamdulillah .. lega hati saya tgk . mak suh saya dgn sofia jaga dia .. lepas tu saya saje sebut The Smurf style suara MrBean . dan badan dia bagi respon baik punya .. lepas tu selak kitaorang ketawa . mungkin dia nak tgk the smurf kowt . hehe . lepas tu dgr bunyi motor - ayah balik . tup tup Zafaran terus terjaga dan bangun .. dan rebah semula ! Ya Allah ,,, apakah yg sedang berlaku ni .. tibatiba angah hantar mesej kata nak balik . takkan dia tahu kowt ?? tertanya-tanya gak kitorang . lepas tu saya call dia tanya kenapa dia nak balik . "yelah , takkan korang je dapat beraya kat kg , angah pun nak balik " walaupun dia tak dapat beraya hari pertama dgn kitorang . dia cakap patutlah 2-3 hari ni dia tak sedap hati ..

petang tu juga kitorang bawa dia gi klinik .. doktor cakap dia separuh koma akibat dari cekik tu .. huu , time tu lagi la saya rasa nak nangis .. sementara doktor tengah rawat dia . saya pergi ke belakang .. tengok banyaknye kucing dgn anjing yg sakit . well , kucing orang lain semuanya kacuk .. cemburu giler tgk .. the other dog baru je operate kat perut .. kesian plak . then doktor cakap Zafaran dah boleh balik and doktor bagi dia ubat . rasa kelakar plak bila doktor tu tanya nama kucing kitorang - Zafaran .. kahkahkah .. so malam tu , kitorang selimutkan dia , bagi dia makan ubat . tempat tidur dia pun mengalahkan kitorang . hamboi-hamboi ..


[ SABTU : 03.09.11 ]

paginye , awal plak saya bangun solat subuh . mak cakap tadi Zafaran dah mengeliat . maybe petanda nak sedar la tuh .. tapi saya rasa pelik .. kenapa respon dia baik sgt . mulut dia dah pucat . air liur dia keluar lagi ! dan ..... Inna lillah .. Zafaran dah pun tinggalkan kami selamanya .. tapi saya tak menangis plak pagi tu . selama ni saya ingatkan angah ni tak de feel sebab yelah dia kan pelik dari kitorang .. dia ni jenis tak ambil kisah , tapi tak sangka plak , menitis gak air mata dia .. kahkah , kakak garang dah pandai menangis ! dan kitorang pun tanam dia belakang rumah .. sedihnye Ya Allah .. kat mana lagi kami nak cari kucing sebaik dia , pendiam macam dia , dia tu kucing yg comel okay . makan tidur , makan tidur .. tu je yg dia tahu .

Zafaran , walaupun awak suka ikut saya , kejar saya , tapi saya masih ade hati sayang kat kucing tau tak . bukannye saya takut kucing , tapi takut la jugak ! okay , betul apa yg mak cakap , anak ayam yg kecil datang kat saya pun saya lari ! -,- ... sekuat-kuat saya pun , penakut gak kan ? hahaha . so conclusion , ini adalah kali ke empat saya kehilangan kucing . firstly Belang , Buang , Ciki dan Zafaran ...

> oh Zafaran ... rindu awak .. huuuu -,-


dan kami pun berkemas nak balik Kuantan semula . sempat lagi kami singgah rumah Tokngah .. nasib baik dia ada kat rumah . sayunya hati saya tengok dia .. anak dia baru je balik . tapi tak pandai kemas tempat tidur . ada ke patut suh atok dorang yg dah tua , bongkok angkat toto diorang ?? isyh isyh , penampor nak ?? so saya pun tolonglah angkat . kesian .. hanya dia satu-satunya yg boleh kami lepaskan rindu pada arwah atok .. muka serupa . oh atokk , kami rindukan atok .. rindukan bawah dagu atok yg lembut tu !!


highway tak la jam sangat .. cun kan bertolak balik pukul 1 tengahari dan sampai Kuantan dalam kul 1 pagi .. hahaha . style gila sampai buntot gua pun dah rasa hilang .. slim gila buntot dari perut ! kahkahkah .. itu je kowt ...

>motiff sebenarnye , motor ni comell , tapi lagi la motiff , yg bawa ni handsome la plak . wakakaka . tapi handsome lagi Minho saya kan ..

> this is untuk hari raya .. walaupun tak secantik Lisa Surihani , eh ,, mana ada saya cantik .. saya handsome okay .. hahaha .. **muka (cantik) faham ?? kahkahkah









so saya sedang Trial SPM ni . doakan saya okay sebab trial kedua saya dah pun menangis sebab bi kertas 1  dan sejarah kertas 1 .. yg bi tu , sejam lebih je .. engat idea ni macam robot ?? kenapa la bi2 masa 2 jam lebih .. tak logik ouh ! yg sejarah , soalan bapak susahnyee lahh ... tapi apa pun , saya bertawakkal kepada Yang Maha Esa ..




No comments:

Post a Comment