Posts

Showing posts from August, 2011

i will miss my blog and you !

yesterday :
Kuantan ----------- Kuala Lumpur




today :
Kuala Lumpur ------------ Taiping




tak dapat join konvoi ramai-ramai esok dengan superbike doe ! rugi-rugi . well tak dapat post panjang kali ni . kejap lagi dah nak bertolak . tunggu budak-budak ni bangun . ada yg tak mandi lagi . tapi bila madam Azizah dah bising , habeslah ! sampai Taiping nanti pun dia bising . wakakaka . so budak-budak , cepat bangun !! *dorang tak dengar pun*



so saya nak wish pada blogger-blogger semua selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri dan selamat menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia . duit raya jangan lupa kasi kat orang tau ! paling penting kibarkan bendera anda . to Spm student !! raya, raya jugak , tapi ingat , lepas tu Trial doe ! saya doakan supaya kita semua mendapat keputusan yang cemerlang . semoga tenang menjawab dan hopefully , soalan senang kan babe ! hahaha . gua pun mangsa SPM !! doakan untuk saya sekali okay .



p/s : selamat pulang ke kampung halaman . satu pantun untuk semua .



dua tiga kucin…

semakin stress !!

Image
now Imma bit stress and give up . for looking this watch . seriously i want it . G-Shock , too many choices and i can't choose easily . so i'm looking for this since i already have SpongeBob and Ben10 .













Beby , i need this also . saya tahu yg awak dah ada sehelai lepas tu awak saja nak kasi saya jealous kan .  WThelll . hahah . awak tahu kepuasan saya terhadap barang macam ni kan .





p/s : someone please buy it for me . Beby , tolong lah , saya nak dua-dua ni . kalau sayang saya , belikan . kalau tak sayang , tak pe . saya tak nak minta apa-apa dah . awak bagi apa pun saya tak nak .  *ayah kata ayah pun boleh beli* hahaha

now , i'm searching for these two things and hopefully dapatlah cari kan . bukan cari je , kalau boleh beli terus !

original sometimes can't hold for too long !!

kebiasaannya , ayah memang takkan bagi saya guna sesuatu yg mahal . it's not only about money , not about the quality and not about showing off . but the truly is hanya saya yg tak dibenarkan menggunakan barang yg mahal . bukan sebab parents saya pilih kasih ! tapi sebab saya memang tak tahu jaga and tak tahu guna barang yg mahal . saya mengaku okay . the day ayah beli jam yg agak mahal , i was too super excited to use it . tapi korang tahu tak yg jam tu saya gunakan dalam masa beberapa minggu je . then rosak . cepat betul saya bagi dia rosak , bercalar . macam handphone juga , saya tak guna pun macam korang yg ada iPhone , Blackberry , Galaxy Tab , Android and etc . sebab yg tu semua mahal . pernah sekali guna handphone mahal . tapi saya tak reti jaga jugak . tak sampai setahun , handphone tu dah jadi 'akuarium' !





bila ayah tawarkan jam pasar malam yg harga sepuluh hinggit tu , at first saya rasa tak nak sebab cepat rosak . tapi satu hari tu saya nampak jam yg cute sanga…

zaman dah moden , semuanya nak moden . kad raya pun dah moden . tapi aku mengharapkan poslaju yg hantar kat raya ..

Image
Greetings customer yang cute belaka ..




selamat berpuasa kali ke 25 . lepas tu raya bhaii ! kalau zaman dulu , zaman Facebook ape benda lagi lah tak wujud , kad raya lah yg paling syok saya terima . banyak siot !! siap main tukar-tukar dgn member . gantung kat dalam bilik lagi . sebab kad raya mesti ada gambar bintang dengan bulan kan ? so terang lah bilik kalau tutup lampu . wakaka . memang cunn ar zaman tu .. sanggup berhabis duit mahal-mahal beli kad raya tau . sampaikan pokai nak beli aksesori 'merepek' sendiri . humm , happy punya fasal , semangat raya tu ,,, hentam jelah kan ..





tapi sejak Facebook , Twitter , MySpace dan ape-ape aje muncul . dah kurang kad raya yang saya terima dan kurang jugaklah yg saya hantar . sebab dah maju kan ! tapi sebenarnya saya menantikan moment bertemu dgn abang posmen sebab nak terima kad raya . then sekarang , saya wish Selamat Hari Raya dengan paling pantas pun guna handphone ! tak de masa nak bukak internet dan post kat wall sorang demi s…

tertibe terjumpa tercomment terini .....

Image
*21/08/2010


On this day in 2010 Syahirah Hyunacmner la leyh terserempak dgn dye niyh ? lpas ni sah sah kne label 'sombong' kat skolah ! HAHAH .






*bukan 'dye' yang saya maksudkan .. tetapi orang yang tolong komen status tu yang buat saya teringat .. oh , saya rindu awak la Encik si hidung mancung ...

merdunya satu suara membuatkan aku menangis ,,,

Image
he makes me cry  the beautiful melody of his voice . SubhanAllah ..

hari ni semangat nak buat Taraweh 20 rakaat sebab ada Imam Mekkah ni . saat Imam Sheikh Abdurahman as-Sudais membacakan doa qunut dalam solat witir terakhir . dia menangis kerana dia tahu maksud bahasanya sendiri . bahasa Arab .  dan doa itu membuatkan aku jadi sebak . mata aku berair dan tak tertahan lagi terus mengalir keluar selaju-lajunya . walaupun sebenarnya aku sendiri tak faham doa yang dia baca . tapi seolah-olah doa itu mempunyai kuasa yang melemahkan aku . membuatkan aku menangis tak henti . tapi terpaksa cover sebab tengah sembahyang . saat memberi salam terakhir dan mencium tangan mak , aku terasa nak menangis lagi . *menangis juga*

mood malam ni lari lagi sebab dah menangis tadi . kelemahan saya yang kedua adalah menangis .  orang lain menangis , saya pun sibuk nak nangis . but once saya dah start menangis , tinggalkan saya sorang-sorang . tak pun , just stay silent besides me . jgn cakap sepatah pun dgn saya until  saya dah…

entry post untuk kekasih pertama saya ...

Image
tadi post utk kekasih pertama gak . tapi tadi untuk ibu .. kali ni untuk insan yang paling sporting dalam hidup . my super dad ... ha, amekaw ! semua perlu baca . setuju tak sebenarnya , ayah lagi caring dari mak ? ayah la yg paling sayang anak-anak tapi jarang sekali kita nak tengok cara ayah tunjukkan kasih sayang dia berbanding mak kan ? ok , mengikut kajian saya yg tak tahulah betul ke tak. ayah kan seorang lelaki , lelaki kan ego . so , ayah saya pun kategori lelaki yang ego nak tunjuk betapa dia caring terhadap kami semua . setuju atau tidak ? 99.9% perempuan akan bersetuju dgn fakta saya . agak-agak lelaki berapa peratus yang akan setuju ? ok , nak puji lelaki sebenarnye .. orang lelaki memang caring terhadap sesuatu . dan lebih prihatin akan sesuatu yg terjadi terhadap orang yang dia sayang tapi yang tak nak puji sebab lelaki ego ! wahai lelaki korang mengaku tak ? kalau tak mengaku , terserlah lagi ego korang tu . hahaha . dah . jom sambung cerita sebab , kang nanti lelaki &…

Mana Mak ... ? (WAJIB BACA)

*sumpah mengalir airmata aku sambil baca ni .. Ya Allah , Kau jauhkanlah aku daripada menjadi anak yang melupakan jasa ibu bapa . perempuan kalau baca , confirm keluar air mata terus , sebab perempuan kan EMOSI ! tapi kalau laki , menangis dalam hati je , sebab laki kan EGO ! tapi bukanlah aku nak banding-bandingkan laki dan perempuan . cuma jom sama-sama menghayati kisah ni . mana la tau , dalam tak sedar lagi ,  airmata ibu bapa mengalir lagi ........
















Jam 6.30 petang.

Mak berdiri di depan pintu. Wajah Mak kelihatan resah. Mak tunggu adik bungsu balik dari sekolah agama.

Ayah baru balik dari sawah.

Ayah tanya Mak, “Along mana?’

Mak jawab, “Ada di dapur tolong siapkan makan.”

Ayah tanya Mak lagi,” Angah mana?”

Mak jawab, “Angah mandi, baru balik main bola.”

Ayah tanya Mak, “Ateh mana?”

Mak jawab, “Ateh, Kak Cik tengok tv dengan Alang di dalam?”

Ayah tanya lagi, “Adik dah balik?”