anak mak ayah tengah merajuk ......



aku : ma , adik nak mamee boleh ?
ma : ............... ( buat dunno )
aku : ma ..... boleh laa . satu je ..
ma : tak payah la deq ,, kat umah banyak lagi snek .. adeq makan pun tak lagi kan . cloud 9 tadi pun tak makan lagi . 
aku : sigh ! humm , yelahh ... (dengan muka rasa nak nangis )


puiiiiiiitttt .. hahah , fasal snek mamee pun aku nak majuk dgn mak . dasar mengada - ngada !
tak selalu pun kan mom ? hehe ..
pastu petang tadi pun rasa nak nangis lagi .
sebab kemahuan tak dapat reaksi positif .
-,-

"minat seseorang terhadap sesuatu tidak akan bertahan lama . di saat beliau mula menarik diri dari kemahuan itu , jangan dihulurkan lagi kemahuannya , jangan ditawarkan lagi minat itu"
"sesungguhnya beliau sedang membawa diri untuk pergi jauh dari minat yg pernah mengecewakan dirinya"


sekali lagi malam ni ayah tolak lagi kemahuan itu .
dan terasa betapa ringannya hati nak nangis depan mak ayah .
ish , encik syahirahyuna , tolong jgn ulang lagi sikap anda yg dulu .
bila tak dapat , merajuk bagai .. then menangis ..
lagi nak menangis bila kaca tertusuk kat jari tgn dgn kaki .
- berdarah_pedih_adaakukesah -


kan mak dah janji after SPM , tak lame je .. berapa bulan lagi .
takkan tak boleh turuti ape yg mak nak ?
do you think its easy to get money ?
try to put yourself on poor people who are not able to get some food ?
what do you feel ?


*i just want it*



p/s : remaja ini suruh aku like status terbaru dia .



_________ is engaged to ________
33 minutes ago ·  ·  · See friendship
  • You, Izwan Ewan and 3 others like this.
    • Syahirah Hyuna congrats
      26 minutes ago · 
    •  tengs kak .
      25 minutes ago · 
    •  comel gf kamu...
      4 minutes ago · 





lolx ....

No comments:

Post a Comment