Posts

Showing posts from April, 2011

school holiday ! here i come part 1

C U TI , C U T I , C U T I  *3hari jee* bersyukurlah tu . petang ni datang sekolah buat projek .  tapi tak siap siap . ntah bila nak siapkan .  engatkan lelaki yang datang 3 orang  . sekali datang 7 orang !! tolong tu takpelah jugak .  ini tengok Hantu Kak Limah dalam youtube . ='=



eh eh , tadi kelas kecoh .  well i know the story  and i know how bad she is .  really know what the hell is her .  aku memang tak sangka yang kau bakal cakap macam tu . **** arr member macam ni . sepatutnyerr aku tak rapat dan tak pernah kenal dengan kau . ohh , , pengalaman yang yang yang aku takkan lupa .  saat kau sebenarnyer mengutuk belakang aku .  aku dah cukup sabar dengan sikap kau la .  kau engat kau sorang je bagus dalam dunia ni ? errr , aku tak tahu kau datang dari planet mane kan ? ke mak bapak kau yang ajar cam tu ?? tak baik lak nak salahkan parents kau .  so aku hentam post ni untuk kau yang bergelar S.S seriously , aku memang dah tak suka sangat .  kan aku pernah cakap kat chegu yang aku yang aku yang aku . .  …

untitled

hari ini ada motivasi .  mulanya niat aku tak nak masuk .  - bosan - tapi hati aku terdetik nak join gak . patutla . . si penceramah ni hensem .  *pendapat aku* yes , dia macho bila style rambot macam tu .  bila rambut dia mula memanjang .  ohh , how 'ugly' he is . bukan niat nak kutuk .  that is fact . 

okay . the point is . .  he is very awesome and and well i think he is cool . the way he taught us how to improve our skill in communications .  oh men ! i think i'm fallin in love with him .  sorry no means i love him !!! love his body language towards us .
really make a lessons for me .  and yeah , i think i'm goin to repair and make my language and manner better than before . 


really thanks to Ashvin Taylor's i wish that we will meet again soon .  and and thank you for the file you gave .  will keep it .  hehehe . 



*what's wrong with me ??


that's all .  gotta go for eat with my beloved dad 


p/s : saya tengah chat dgn budak comel tu . ouh how sweet . hehee

campur semua cerita . kan senang ??

semalam balik lambat . dalam kul 6 petang baru balik rumah . garagara si **** hantar fatin dulu .  hah ! letihnyerr . . actually laporr . .  ayah bawa gi makan kat jungle food .  nasi lemak and Cappucino . that's mine .  nasi lemak and jus naga . ayah order .  punyala sedap makan tu baru teringat yang malam nye ade tusiyen !! kalut arr ayah suh makan . aku dah la lapar . !! macam ni la orang yang duk dgn ayah . mak tak de !! huuuuu . . .  balik tuisyen , aku lapar dan lapar serta lapar !! ayah pun tak faham dgn aku .  asyik lapar !!

oh , baru ayah tahu perangai anak ayah ni macam mana kan ?? 1 hari bape kali anak ayah makan kan ?? tapi bape tahun sekali anak ayah ni membesar . ?? tak pernah chubby pun .  baru ayah tahu betapa susahnye mak nak jaga aku .  sekejap sekejap lapar . lepas tu lapar lagi . .  dan tak pernah berhenti makan .  hahahaha . . 


mak !! cepatla balik !! nak makan masakan mak !! jemu arr makan luar . . walaupun sedap .

hari ni je ayah dah ponteng kerja setengah jam . sebab nak ambil aku…

jum jum merentas desa sampai putus kaki

Image
nampak tajuk title blog hari ini ? tapi putus kaki tu taklah , tipu lebih . .
well , semalam tidur lambat fasal update blog sambil main game .
bangun pun lambat . terasa malas nak pergi merentas desa .
tapi semangat jugak sebab tahun terakhir nak merentas desa kat sekolah kan . mulenyerr ber-geng . akhirnya aku solo . sorry guys , tak larat nak tunggu korang , syisyot blah dulu yewp
 . . . . .


dan yang paling tak sangka was aku dapat tengok sendiri japanese man yang asalnyer bekas SMKIM2 .
japanese man ? hampeh arr , pandai bagi salam . and sorry i can't understand Malays because i'm Japanese people . wak luuuu !!! boooo sama diaaa . . huh betapa serabotnyerr la kepala aku dgn dia ni . mals arr nak ungkit balik kesah tahun lepas tu kan . dah lepas . . cuma , cuma , cuma memang nak je aku datang kat dia dan senyum dan. . . . .  terus *pangggg* lempang dia terus .  hahahaha . who is this guy . . Amirul Asyraf



mula . .








dan akhirnyerr . .



> fatin curik-curik ambil gambar . bajet…

hari ini , semalam , kelmarin punya cerita

Image
[ ISNIN :18 April 2011 ]
aduhai malang Pak Kaduk  bla bla bla
gurindam , and everything lah kan . berdebar debar nak pegang mike tu . haha well , it's my lucky !! aku tak pegang mike . sory nunus , mimin . .  sebelum start tu , mcam perasaan aku ada ,  gementar , sakit perut , berpeluh ,  dan aku tak boleh diam macam mira , steady macam nus . lasly , aku menyanyi ! what ?? abcdefghijklmnopqrstuvwxyz well , nikan lagu time tadika dulu .  hanya lagu ni yang mampu buat aku bertenang on anything situation .  berulang kali aku menyanyi lagu tu sampai aku betul betul leka dan bersedia nak buat persembahan 





p/s : thank you pada photographer yang chubby tu (kuda)



[ SELASA : 19 April 2011 ]

hari ni gf tak datang sekolah .
M O T I F F ??
tak yah la gitahu kan . . sebab tak mandi . hahah
aku duduk dgn mimin okay . stay with mimin , ecah dgn sha , buat aku gila .
well , they kinda crazy and funny eventhough sometime . .
yeah , , as friends and i think you know what i mean
jealous , angry .
but what the hel…

we are on stage !!

Image
mommy , can you wake me up at 5 am ?? want to practice ! mintak penampar ke ??

padan la muka ! sapa suh tak practice awal-awal . main game , facebook , blogger . that's all you know !

1. sajak by Fassih and Amir 2. Gurindam by five of us . 3. Pantun by me , Nusrah and Amira . 4. Nazam by five of us . 5. Seloka also by five of us and plus this cute boy Alif Najmi whos play (taktahu name apa kan)


well , wanna see it ??  tomorrow morning will be held on SMKIM2 .





grr , i'm so nervous !  anyway good luck to myself , Nusrah Nasirah , Amira Rosdi , fassih and amir


go go chaiyokk !!! ahahaha



p/s : i'm goin to wear baju kurung tomorrow . wuhuuu :)






wish me luck :)

1 tajuk banyak entry fasal 4 hari berenggang dengan lappy . .

[ dapat laptop ]
oke , thank you to my dad for coming home so late ! and thank you for not deleting my oppa . very thank you that you didn't make it crazy . and thank you because you care it nicely .  10 credit to your point 


[ feeling naik motor ]
citer fasal motor . kalau setakat nak remp-it , angkat satu jari pun aku mampu .  benda senang kan .  but it was past ! why ? orang tak berani nak naik motor dengan aku . sebab katanye aku bawa mcm kat GP .  lutut mau cecah jalan raya !! kau berani naik dengan aku ? mulenyerr aku abaikan . lantak arr , aku yang bawa . suke hati aku lah .  only she dare to ride motorcycle with me .  "seronok" dia kata ?? aku pun tak tahu .  tak sayang lutut ka weyhh ? tadi balik tuisyen dengan ayah naik motor -merempit-  sampai satu selekoh ayah buat style macam aku !! aishh , berderau jantung denn . time tu baru aku tau  kenapa orang tak nak ride dngn aku .
aku terasa macam kaki aku hilang sebelah . boleh rasa seram sejuk lutut aku nak cecah jalan .
mak !! kaki ad…

what ?????

what ???!!
ayah nak ambil laptop !!
no !!
adeq tak dapat online and blogging la cmni .
game plak tu 
grr , , habes la .
huuu , *nanges*
janganla amik . 
kesian adeq terpaksa berpisah dengan Jan Keun Suk dengan Lee Minho .
hoooray la korang !! sorak sorak
ayah nak guna untuk kerja lah .
3 hari ayah kat JB bagai kan 3 tahun . 
ha , amik lah amik . jangan usik boyfie boyfie tu dahla . 
cik Ubai dengan baby boy (pakcik jo)
nak guna . 
fine , go ahead . 
at least dapat kurangkan ketagihan terhadap games kan ?
chaiyokk syahirah . 
i can'T do this . ahahaha

byebye lappy . will miss you . 
malam ni tidur peluk ketatketat  ok 

p/s : you , kita text jelah kan . tak pa yah nak online dahh
nak out main games kasi puas
:)

bila nak couple dengan i ?

nampak entry post tu ? ok ni adalah tajuk untuk malam ini . sedangkan cerita ini adalah sebulan yang lalu.


[ bila nak couple dengan i ]


suatu hari ada sorang kanak-kanak mentah yang aku kira dengan matematik  dia dah akil baligh umur dia . . ummm . . jap jap . . 14 tahun agaknyer eh , mane la aku tahu dye baligh ke belum .  laki kan lambat mature 


itu budak pandai-pandai add aku dalam facebook .  macam biasa arr , aku kan malas nak approve orang . teragak-agak jugak nak approve .  risau stalker pulak yang add aku tengok la friendship kitorang  and dia berkawan with my cousin .


ok , approve jela . sian budak budak *takteguraku,removekauterus*


ousihhh , dia tegur aku derr . so , we all main wall post 



dia : hey you , sape ni ?? me : eh , yaw ! you tu sape ?? dia : i oranglah . stay KL . you ? me : ouh , dekat tu . i Kuantan . you ni kawan dengan Rahimi ye ? dia : eh , cmner you kenal dia eh ? yup i kawan nan dia .
> aku terkelu nak jawab ! ok lastlast , dapat idea nakal <
me : emm , mestilah i kenal . fa…

*02

i



will



update



it



soon




!!!!!
















p/s : baru habis buat karangan ! punyalah malas !! p/s : selesai menjawab seruan azan Subuh yang mendayu-dayu . (terasa nak nangis) p/s: ready nak mandi dan solat Subuh . p/s : tak sanggup berpisah !!! nak duduk dengan mak !!



p/s : i will survive !






p/s: byebye











ini tarikh penting buat m e r e k a . . .

Image
couple is easy to find . sometime it can hurt us for a long and just can replace anytime you want . but truly best friend such fine jewel in the sugar . tell me how can you recognize it without try to taste ? friends are really means even you have your own loves . Happy Birthday to my best friend who is always give me some spirit :))



meyh nak nyanyi lagu jap .
happy birthday to you  happy birthday to you happy birthday to pakcik afy  happy birthday to me !!

ahahahahha
>besday sape ni<


hey guys , i nak wish happy birthday kat u tau . tau tau  bila i wish ni jangan nak mengad0-ngad0 mintak hadiah kat teman teman duk jauh dari mike .  nanti teman balik , teman belanja pusing 1 bandar (teman bohong je tu) hahaha


nak kasi hadiah . ada masalah la dy  firstly i jumpe postmen tu . mintak post kat you .  tapi dye refuse sambil geleng kepala . i tak tau nak desak dya camner dah .  i nak sangat hantar kat you .  jangan bgtahu sapa sapa tau ! i siap rasuah dye lagi . RM . . . 0.10 tapi dye tak nak .  perghh ! dy…

muka b a j e t penat !!

Image
[ latihan rumah sukan Neptune ]

first time nak libatkan diri dengan sukan kat sekolah baru .  ye arr , tahun lepas aku datang , dorang dah habis sukan . tapi at least aku sempat sukan kat BJ dulu .  (even setiap acara yang bakal berlangsung aku larikan diri) sebab mengada-ngada bagi nama kat cikgu . haahha

ok . kali ni aku ceburkan diri dalam 100 meter dengan lontar peluru . over gilaa . hahaha kalau kat BJ pun , aku selalu bagi nama dalam 100 meter , lompat jauh , lontar peluru dan larikan diri  jadi photographer .  well . that's my job . ahaha

bola lontar peluru kat sini ringan siot . .
while aku nak lari 100m , tudung terselak !! a l a m a k ! ! grr tapi aku terdengar budak sebelah kata 'grr laju gilerr budak sebelah ni' ahh aku pecut jelahh . lantak arr tudung terbukak ke , terkoyak kew , .
janji aku dapat nbo . . .  hahaha tak payah bangga . kang aku kembang , terus tak mampu nak pecut . blablabla

dan someone is condemn to me  a m e r : eh eh , asal muke 'burn' ni ??!
tak pe , nanti…

kerja park time tengah malam . ..

Image
habis ABPH , Shaheizy Sam menang ! aku nak belajar . 
pukul 1 pagi baru aku start .  tapi belajar macam tak belajar .
minuman ni buat aku tak reti nak tidur . nama pun kopi kan . susah la nak zZzZz






ok , ni lah hasil bila tak dapat selesaikan soalan +math dengan math . saya jadi rajin semata-mata nak mengira ni .  hehehe














>layout baru screen lappy eden<







> ehemehem , saya punya lah kan ?? :))











tu je kowt . now saya cuba untuk tidur .




(ambil selotape , tampal kat mata )


ZzZzZzZzZz



:)

sedapnyerr aiskrim. . .

Image
grrr 
lama gila tak makan aiskrim !!
beli hari jumaat lepas .
tadi baru aku makan .
gara gara terlupa .
ye arr , aku kan lost ingatan kadang kadang .
malas arr nak cerita fasal lost ingatan tu .
kang orang kata aku ni tak betul .
skang nak cerita fasal aiskrim yang dah berzaman aku tak makan .
perghh .
sadis gilerrr ayat aku niyh .
hahaha



nampak tu ??
aiskrim ni lah yang aku nak cakap . 
yang ni lah aku beli . 
padahal nak beli traffic .


tapi nak buat camner .
yang lime tu lagi lama tak makan .
so , ketagihan tu dah terlaksana .
thank you ma sebab tak bantah saya makan aiskrim .
(memang aku tak boleh makan)
>pesan doktor<
do i care ??
hahaha
sapa nak tolong beli ni plak untuk saya ??



lepas tu . i need someone untuk belanja saya makan ni 



apa ni ? aiskrim la . . mahal bahh :))





p/s : terasa lapar plak . okay . pergi makan dan saya akan sambung belajar selama berjam-jam sampai saya terlena sambil pegang pensel . 

p/s : joh-eum bam geuligo nan neohuideul eul salang dari syahirahyuna :))

just do it love love love . . .

Image
[ Jan Geun Suk ]




















> aku pernah buat style rambut macam ni once ago dan memang kelakar >





[ Adam Lambert ]











apa beza antara Jan Geun Suk dengan Adam Lambert ?
yes ada beza . bagi aku dorang ni hampir serupa cuma Adam muka dye besar dari Jan :)

M O T I F F ??











okay . motiff aku ?

aku suke senyuman dorang ni . mata , hidung , buat jiwa aku gentar
sebab . muke dorang ni memang buat aku teringat kat seseorang .
sorry ecah , aku terpaksa rampas Jan Geun Suk ni . hehehe
really ! aku memang rindu gila kat kau yang tersangatlah hensem tu



yup ,especially bila kau buat muka nak marah .


kau marah ??
aku suka . sebab muka kau kelakar . hahaha


short form nyerr . sapa sapa pun boleh rampas Jan Geun Suk dengan Adam Lambert ni

tapi jangan rampas si 'dia' dari aku

kalau tak ,, huuuuuuuu


tak nak kawan dengan korang sampai bila-bila



xD