Posts

Showing posts from January, 2011

Ape kereta idaman you ?

mestilhaaa BMW <3 . si jantung hati kite tauuu :)awak nak tanya apa kat saya ?

g mana je hari ni?

pegi dating dan mandi dengan timo and the geng !!! <3awak nak tanya apa kat saya ?

susahnya nak dapat kawan baik kan??

hurmm , betul sgt tu . hampir putus asa nak cari ='=awak nak tanya apa kat saya ?

suka ponteng skolah tak dulu2?

ponteng sekolah tu tak . tapi kerap ponteng kelas MATH . HEHEHE . tp tu dulu laaa zaman nakal2 :)awak nak tanya apa kat saya ?

penah meniru tak masa pekse?

pernah-pernah *diamdiamtau . HAHAHAawak nak tanya apa kat saya ?

you are my friends !!!

Image
awak ada kawan ?apa tu ?teman yang dianugerahkan Tuhan kepada setiap manusia . rupa dia macam mana ?dia tu manusia macam awak juga .apa peranan dia ?dia adalah sahabat sejati yang sentiasa bersama kamu .saya boleh percaya dia ke ?boleh , kalau awak yakin dengan persahabatan yang awak jalinkan .saya boleh berkawan sejak bila ?sejak kamu dilahirkan kedunia ni . awak tengok sbelah katil awak , ada kawan lain kan ?eh , betul lah , ada . diorang semua comel macam saya .berapa banyak kawan yang awak ada ?entah . saya bercakap hampir dengan semua orang yang berada disisi saya .adakah 'kawan' awak tu termasuk saya ?awak bercakap dengan saya , jadi awaklah kawan saya !!!tapi kalau saya tak nak jadi kawan awak ?mak saya cakap berdosa kalau kita putuskan sesuatu silaturrahim . boleh masuk neraka .kalau saya berbuat jahat pada awak ?saya tetap nak kawan dengan awak sebab Allah . awak janji ?saya janji !



<3








:)

si teruna R ::

kawan , maksudnya apa ? mungkinkah macam iklan NESCAFE ? atau mungkin kawan itu satu anugerah dari Tuhan ? saya ada kawan , saya gelarkan dia sebagai R . dulu saya teragak-agak nak berkenalan dengan dia sebab dia ni budak KL dan saya memang susah nak bergaul dengan kawan yang mempunyai tabiat buruk . pada hari saya menerima dia sebagai kawan , baru saya tahu sifat sebenar dirinya . dia berasal dari keluarga yang baik-baik . anak sulung pulak tu . sangat handsome . sebenarnya susah  saya nak membentuk akhlak dia yang dah rosak .

 mak dengan ayah dia tak pernah tahu akan perangai buruk anak mereka yang seorang ini . R layan saya sebagai kawan perempuan paling rapat yang dapat usik hatinya untuk berubah . saya akui walaupun banyak dugaan dan hinaan yang saya dapat , saya tetap bersabar kerana manusia itu tidak pernah sempurna . 2 bulan kami berkawan dan akhirnya dia mula meninggalkan tabiat lama . saya amat bersyukur dengan perubahan drastiknya . saya yakin dia telah pun menerima hidayah…

demam menyerang lagi buat kali pertama 2011

Image
che guu ......... !! sorry tak dapat datang sekolah hari ni . huuuu *sedih . saya demam dan sakik tekak . tak larat gila nak pergi sekolah . bersin tak henti . rugi betul tak pergi . hari ni math 2 jam ! arghh , rugi betul ketinggalan subject yang melibatkan pengiraan ni . yeap , memang best . kira-kira yang sometimes saya boleh gila . kali ni ramainya yang demam kan ?? fatin pun dapat MC sampai jumaat niyh , huwaa .... saya duduk sorang-sorang je kat sekolah tu . saya dah tak bising sejak fatin tak datang . asyik kena buli dengan San je . kali ni saya tak pergi klinik pun . sebab saya dah trauma dengan doktor *sakit hati . doktor tak suka periksa pesakit dengan serius ! selalu buat sambil lewa je . bila pergi jumpa pakar or doktor lain , time tu baru la sedar yang sakit dah kronik . haishh . sebab tu saya berazam nak jadi doktor dan kalau boleh jadi ketua doktor . saya tak suka betul tengok doktor yang sepatutnya mengambil berat dan memeriksa pesakit boleh buat bodoh jee . kalau ye p…

bfo tidurr salu buat apa ?

berangan esok lusa nak jadi apa . hahahaawak nak tanya apa kat saya ?

pilih sebab kenapa kamu nak kawan dengan saya ?

1. saya dengki dengan awak .
2. awak rapat dengan ramai lelaki dan saya pun nak cube.
3. saya nak mempergunakan awak jee.
4. saya nak nama saya glamour even bukan hasil saya .
5. saya nak awak jeles bila saya rapat dengan lelaki.
6. saya boleh mengadu dekat cikgu , mak bapak dan teman lelaki saya bila awak buat hal dengan saya .
7. biarlha saya nak menagda dan menggedik dengan awak !
8. saya nak tuduh yang awak tu  D E N G K I dengan saya sebab saya bijak dari awak.
9. saya ni lagi baik , bijak shot form perfect dan positif dari awk
10. saya nak tiru segala perbuatan dan apa yang awak ada.
11. saya nak hasut awk suapay sombong dgn orang.



skang jawapan  tersirat dalam hati saya plak . hahaha

1. ape la penyakit awk sampai nak dengki dengan saya ? saya kan kurang dari awak . awk lebih segala-galanya dari saya .

2. loh rapat je lhaa eh dengan sape pun awak nak . saya tak marah . bodoh namanya kalu saya marah . jgn dekatkan diri awak dengan kereta dan Mr.Bean sudah ! saya warning awal-awal…

Would you rather be a great athlete, artist, or musician?

rather to be a great daughter <3awak nak tanya apa kat saya ?

kalau korang bosan ape korang buat ?

cari fasal dengan orang . heheawak nak tanya apa kat saya ?

whats your biggest shit problem !

the beginningis sosevereandsosuddenyoushow it tome.Ireally never expect andthink that you would dothis damn thing to me .I thought you are my friend all the way ,apparentlythe devilin themiddle of thehighway!extremelyaggrievedwhenyouwoundedmyheart,whenyoulosemy truston on you,
hari ni saya tak pergi sekolah . minggu kedua sekolah saya dah mula ponteng . tapi saya ponteng bersebab tau . pagi pagi lagi mak dah kejut pergi klinik dekat Bukit Sekilau . nama tempat macam M.Daud Kilau yang punya . haha . saya dah jangka yang klinik ni pagi pagi lagi dah full . memang betul pun . so saya pun amik la nbo giliran then tunggu sambil tgk orang sekeliling . depan saya ni ada budak comell sangat . dia menangis =='

lepas tu nbo saya pun tiba . saya ketuk pintu tu .rupanya doktor perempuan . agak berumur la kowt . Fauziah namanya . sekali tgk macam cik Poziah Musa tu . 2 kali pandang memang pelanduk dua serupa . tapi saya pandang dia banyak kali . hehe . lepas dia check , dia suruh saya buat pemeriksaan mata . alamak ! takan la power mata saya naik lagi . hadiuyy . tiba tiba saya terpandang akan seorang pemuda . tapi saya tak pastilah dia ni Cina ke Melayu . hensem gila ! haha . badan dia tough macam **** . wow ! mcm tu lah saya nak . hehe . mata dia cantik . saya eng…

apa kita nk bua kalu kita rasa bngang??

cabut bulu ketiak sampai habes . hahaha . KETIAK je tauu . hahahaawak nak tanya apa kat saya ?

saya perasan !!

Image
minggu 1st school ni most happenin for me every year . sebab dapat jumpa kawan kawan balik . haha . boleh sembang lebih . tahun ni dapat lagi sorang pelajar baru kelas saya . dari Kajang rasanya . entahlah , saya tak bersembang dgn dia pun . sebab saya selalu pening duduk sebelah dia . dia ni mungkin berbakat dalam nyanyian tapi tak lepas nak masuk AF kowt so dia pun nyanyilah kat tepi tingkap.patutlah Kuantan ni tak berhenti hujan . lagi kuat hujan turun , lagi kuat dia menyanyi. yang saya perasan lagu , Hujan , MUH , Bunkface and so onn . . itulah yang memekakkan telinga saya dan kawan disebelah . enough saya tak suka sembang dengan dia sebab dia ni suka sangat menjawab ! nak kata hensem ? pendapat korang ? no komenn . malas nak komen rupa . lantak lah kau punya suka . hey dah 17 tahun ni . SPM bulan 11 . lambat lagi ke ? macam dah hampir plak . huuuu . tahun ni insha Allah saya akan cuba buat yang terbaik dan cuba untuk majukan diri serta menyepikan diri dari dunia ICT *crying . sa…

What's your favorite school subject, and why's it your favorite?

PHYSICS AND MATH coz it play with N U M B E R . hahahaawak nak tanya apa kat saya ?

1111

Image
semuanya satu kan ? bayi yg lahir hari ni pun seramai 1111 orang . Masya Allah , mesti semuanya comel belaka kan ? mcm saya gak *kembang . mcm mcm peristiwa yg berlaku di setiap permulaan tahun baru . sedia maklum dgn kehadiran masyarakat in dan out Malaysia yg merempit , check in 'hotel' , arak , dadah . paling penting accident la . tak pernah missed dlm senarai tahun baru . pelakon Malaysia pun meninggal seorang , Faizal Yusof akibat serangan jantung . Innalillah . 



so hari ni saya bangun seperti biasa . not to late not to early . lupa plak yg hari ni dah dijemput utk makan kenduri pertama bg tahun 2011 . hehe . kenduri kat Temerloh . amboii , jauhnya ! saya berpakaian baju kurung ungu hari ni . pakai tudung maroon , ah , sesuai dah dgn baju ungu tu . btw , penting ke sgt ke nak melawa ni ? tu yg saya agak musykil dgn kaum hawa . hehe


sepanjang perjalanan saya agak mengantuk akibat semalam tak cukup tidur . ='= pengantin nye mcm budak budak . rendah je . bagai pinang di bel…

2011 1st update

Image
selamat tahun baru buat semua reader d e c o d e . semoga azam baru tercapai dgn izinNya , amiin . tapi saya nak pesan , jangan setakat bikin azam tapi tak terbuat pun . apa guna ? so tahun ni saya bakal berhadapan dgn SPM . 9 bulan saje lagi yg tinggal utk saya push teruk teruk . tak pe , biarlah saya susah sampai nak pecah kepala hotak menuntut ilmu . sebab saya bakal senang di kemudian harinya , insha Allah . dinner malam tadi , kami tak makan kat luar  pun . tak celebrate kat mane mane restaurant 5 bintang *berlagak . duduk rumah terperap akibat dek hujan tak henti . 
dinner malam ni ewah jugak . mak saya masak . sedappp . menunya nanti saya post gambar okey . menu mlm tahun baru tak perlu mewah . janji masuk perut , ye dakk ? mak sibuk nak hidang lauk , saya plak mengacau snap shot . hehe . ayah ? facebook la . ape lagi . . 
mood : sejuk ! hujan lebat sekarang . . .