tamat cuti 2010

alhamdulillah , akhirnye selamat jugak sampai ke rumah saya di Kuantan ni setelah hampir 10 jam berada dalam kereta dari Selama . lenguh badan tak terkatalah . tp lagi kesian kat ayah yg drive tanpa pengganti . hehe . sebelum balik nye , saya ade singgah Taiping Sentral *tempat lepak* kejap . nak gi beli beg then tunjuk kat si Iqi kedai kasut yg abgnye nak beli . lepas tu , dah selesai beli . ayah tak suka ambil mase lame lame kat dalam Ts , takut kang lambat sampai . otw ke parking kereta , saya agak tergamam tgk Mazda ape ntah meluru masuk kat parking sebelah . perghh warne merah tu . . pewwit , mengancam . tapi tak la setanding BMW saya . hikhik .  tibe tibe terdengar ade orang 'hon' kami . saya pun toleh , eh , seakan aku kenal kereta tu . ouh ye , Cikgu Aziz dgn anak anak daranya . tapi saya tak perasan anaknya . perasan rambut nya yg mahal . hehe . tapi tak sempat jumpe lame coz we all dalam kereta and belakang pun ada kereta lain lagi . sempat tegur secara kasar la jawabnyer . then continue to Kuale , ziarah opah maklong masuk hospital . strok ! teruklah keadaan . nafas tak cukup . tak sedar lagi . kitorang doa kan opah cepat sembuh . amiin . .

sepanjang perjalanan ke Rawang tu mmg bising . saya dgn kakcik la ! haha kesian Iqi tak dapat tidur . about 5 petang , sampai Rawang . naiklah singgah umah maksu jap . makan makan , solat gerak balik Kuantan . byebye Iqi , byebye kakcik . haha . kakcik tak ikut balik sebab dye ade ujian lagi sekali dgn JPJ . hari tu dye failed naik bukit . kesian sygss kan . huuuuu ='=

egtkan mase nak balik tu mak nak bawa kereta . tup tup hujan turun . so ayah terpaksa la continue bw sampai ke Pahang ni . mak tu mmg ade mslah sikit time hujan . tak nampak katenyerr . mse smpai kat Tol Gambang i guess , kereta kami hampir accident gara gara pemandu kereta Waja yg kurang ajar ! kau dah nampak ayah aku bg signal kiri yg kau kalut tekan minyak lagi tu buat apa ??! kalau nyawa kau yg melayang tu kau punya suka lah . tapi kalau body kereta aku dgn kereta kau bercalar balar . mmg kau saja cari masalah dgn aku . tahu kenapa ? sebab aku tak suka tgk kereta calar , kemik sane sini . duit keluar lagi . kau tak fikir ke semua tu ha ??! kalau lah terjadi accident mase tu . aku turun kereta dulu . tgk calar . kalau kau marah marah . aku tak teragak nak maki kau balik sbb kau yg salah looser ! polis pun tak akan percaya all your bitch word . CCTV pun ada la kat situ .

naseb baik mak cepat sedarkan saya dari bayangan yg macam tu . takut saya over marah kang , orang tu plak perkena saya balik . tp saya mmg cukup cukup marah dan tak ada belas kasihan bila tgk kereta kemik walau sikit .saya punya la lemah semangat selama 5 minit . kembali normal bila ayah ajak makan . eh lupa bola arr !! Malaysia vs Indonesia . 4-2 wa cakap sama luu . hahaha . cayalah . Malaysia bukannye pemain lembik . cuma kadang kadang nasib tak kena kan . kalau mase main kat Malaysia 3-0 . orang Indon kata Malaysia main bomoh , sekarang main kat Indon , Malaysia plak takut kena santau . hahaha . tahniah weyh tahniah !!







No comments:

Post a Comment