menyesali zaman Jahiliah

AKU rasa semua orang pernah melalui 'zaman jahiliah' . zaman ketika ego keremajaanmenguasai diri lalu kita berani membelakangkan hukum Allah , even sebelum ni parents da penat lelah utk memastikan iman yg kuat di dada cahaya permata mereka *anak* . aku pun mcm tu . after tamat pengajian , aku terus dpt tawaran bekerja di agensi pengiklanan . mmg happenin ar , dpt pgg duit sendiri ouh . mampu beli apa apa pun . duit bnyk , beli arr ape aku na . kau kesah apa ?

selalunya pakaian yg aku pakai ni ta baik ar , i means menjolok mata , skirt pendek , blaus ta cukup kain kat lengan *sexy* . rambut pun mcm mcm warna aku sapu . sembahyang pun bila aku rasa susah . aku selalu clubbin  kat sekitar Jalan Raja Chulan , Jalan P.Ramlee dan Jalan Bukit Bintang bagaikan rumah kedua aku ar . bangganya aku masa tu , riak nak mampos ! wanita modenlah katakan sentiasa up-to-date dear

Allah itu Maha Kaya , Maha Pengasih lagi Penyayang . until one day , petang arr mse aku tnggu teksi na balik umah , berlaku satu insiden yg aku takan lupa seumur hidup babe . mse tu aku pakai skirt pendek paras junk aku je . bju putih mcm singlet arr terasa bangga , besar diri . betapa cantiknya aku , especially rmai boys duk mengorat aku . pastu dikelilingi pulak dgn wanita wanita yg terdiri drpd makcik makcik dn perempuan yg bertudung litup . 

tiba tiba sorang amoi Cina dtg kat aku . mesra je dgn aku . dye bg aku senaskhah buku kecil . aku pun sje belek belek helaian buku tu . lantas amoi tu cakap  "Jesus Sons of Allah , if you love him , he will help you . Please come to our church ."
Subhanallah ! kata kata amoi tu terngiang ngiang smpai kemalam . aku menjerit kelemasan . cm ner aku na hilangkan suare amoi tu ??! aku berwuduk , bce Yassin tp terangkak rangkak , air mata mula mengalir deras . Hinanya aku smpai ada yg ta nampak agama apa yg aku anuti ni . aku terus call sorang mmber karib . minta bantuan . 

Dalam juraian air mata tu , aku diminta mengucap kalimah syahadah dan diberi air Yassin utk menenangkan hati . smlaman aku ta lena . menangisi hinanya dri ini . Allah masih sayangkan hambaNya , dibukakan pintu hati ku utk berubah . no more sexy from me . rumah kedua pun da aku tinggalkan . aku gantikan rumah kedua dgn masjid . pergaulan bebas juga telah aku berjatya bataskan . 

Alhamdulillah , kini aku lebih sempurna berbanding dahulu . so aku na pesan pade remaja di luar sne . tolong jgn ikut kemahuan nafsu remaja yg merosakkan diri korang . akhirnya korang akan menyesal mcm aku . lagi menyesal bila membabitkan fasal maruah korang . mcm aku pun , da ta de maruah sbb semua tu aku lepas kan di saat nfsu remaja aku yg terhegeh hegeh . egt , walau apa pun . aku harap korang bertaubat lah bila da sedar akan kesilapan yg korang da terlanjur buat . Allah itu Maha Pengampun . semoga terus ada NUR utk membimbing aku . amiin . . 

cerita di atas berdasarkan cerita benar semata mata yg telah ditemu ramah . thanks to you for sharing me some story and advice for out there . the girls dikenali sbgai ain (not real name) . berasal dr Selangor . cecdsld

uhibbukafillah



No comments:

Post a Comment