Fared :)

FARED , FARED , FARED
tahun ni aku jge kau lagi . haha . egtkan balik Kg kali ni dapat rest . ye la , kau kan da besar , Darjah 1 pun , tak la besar sangat . yg besar pun , badan kau je ! GENDUT !! tapikan , mmg kau gendut dari orang lain la Fared . mau ta gendut , makan satu hari berapa kali . yg aku tahu hidangan kau mesti Nasi/Nasi Goreng , Ikan Goreng , Kicap .

Fared ? nama betol Ahmad Farid Imran . kowt ?? haha . ta egt la sygss . tp kitorang suke panggil kau Amat . tp selalu aku dgr Ajim panggil kau Fared . yeke ? whatever lah . janji kau ada nama . aku jge kau start umur berapa ha ? entah ! 
dulu penah dua tiga hari , kau ta bg aku peluang untuk berehat langsung . kau egt lagi ta ? 
mungkin 3 tahun lepas . waktu siang , kau lincah bukan main lagi . susah betol na jge budak senakal kau . aku engatkan waktu malam . kau bakal tidur awal . sangkaan aku meleset sama sekali . then , jam menunjukkan pukul 12 tengah malam , orang semua da tido . kitorang pun otw ke alam mimpi . tibe tibe , kau kejut aku suruh buat MILO !! gila la kau . aku ngantox kowt . tp budak kecil punya fasal , aku turun lahh buat . 

pukul 2 pagi , kau kejut aku . ajak aku main ? terkejut aku . ada ka budak macam ni ? okeoke , aku pun join kau main . tapi terus terang , bosan la main dgn kau . mane ta nyer , aku da remaja , na main dgn budak budak ? alamak !! aku main dgn kau sampai pukul 6 pagi . tgk , aku ta tido langsung tahu . baru na lelapkan mata dgn kau , tibe tibe , dah ada orang kejut semayang SUBUH . Astagfirullahalazim !! 

memang penat jge budak kan ? macam mana la seorang ibu mampu bertahan menjaga anak anak yg nakal ? oh , tulus nya hati itu . ikhlasnya layanan seorang IBU . eh , tadi Piah post kat wall Facebook Makuda .Amad menjerit ??! kenapa ?? dye demam ke ? kene sampuk dek hantu ye ? ke rindu aku ? HAHA . kau tahu ta Amad ? sepanjang aku tinggalkan kau Cuti tahun niyh even seminggu , aku tertanye tanye , siapa yg bg kau pakai PAMPERS ? haha

sejak peristiwa jaga Amad , entah macam mana aku mula berminat untuk mendekati budak budak . i means sebelum niyh , aku jarang na main dgn budak budak coz bg aku dorang niyh , bising ! i hate loudness !! tapi semua tu berubah after jge Amad dgn Iman . Syera bertukar jadi pencinta kanak kanak !! auww auww

 hahaha
nama nya apa ekh ? comellkan . manje sgt budak niyhh 

Maisara . i suke baby tp i takot na pegang :P

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=164647246883795&set=a.164642413550945.45875.100000155632798

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=164620503553136&set=a.164619480219905.45870.100000155632798

No comments:

Post a Comment