Posts

Showing posts from November, 2010

Fared :)

Image
FARED , FARED , FARED tahun ni aku jge kau lagi . haha . egtkan balik Kg kali ni dapat rest . ye la , kau kan da besar , Darjah 1 pun ,tak la besar sangat. yg besar pun , badan kau je ! GENDUT !! tapikan , mmg kau gendut dari orang lain la Fared . mau ta gendut , makan satu hari berapa kali . yg aku tahu hidangan kau mesti Nasi/Nasi Goreng , Ikan Goreng , Kicap .
Fared ? nama betol Ahmad Farid Imran . kowt ?? haha . ta egt la sygss . tp kitorang suke panggil kau Amat . tp selalu aku dgr Ajim panggil kau Fared . yeke ? whatever lah . janji kau ada nama . aku jge kau start umur berapa ha ? entah !  dulu penah dua tiga hari , kau ta bg aku peluang untuk berehat langsung . kau egt lagi ta ?  mungkin 3 tahun lepas . waktu siang , kau lincah bukan main lagi . susah betol na jge budak senakal kau . aku engatkan waktu malam . kau bakal tidur awal . sangkaan aku meleset sama sekali . then , jam menunjukkan pukul 12 tengah malam , orang semua da tido . kitorang pun otw ke alam mimpi . tibe tibe , k…

Kenapa ? ?

ta semua yg kita mahu tu tercapai kan syg ? u na semua hasrat u termakbul , semua impian u menjadi , semua org gembira , tp kenapa itu yg u risau kan ? u pun tahu , kita sebagai manusia hanya bisa merancang , Allah yg tentukan . kan syg ? 

kenapa u muram ? u sedih ye ? cube cerita dgn i . mungkin i dapat tolong kurangkan kesedihan tu . siapa yg buat u seteruk ni ? sayu i tgk u . hidup u ta macam orang lain . u mesti terseksa kan dgn perbuatan u sendiri . kenapa u berpura pura dgn semua orang ? supaya org tahu yg u ta penah sedih , ta penah terluka ? supaya orang fikir u manusia yg periang , go on with everything ? kenapa u jadi sehipokrit tu ? u selalu nasihatkan saudara saudara u agar meluahkan apa yg u rasa agar tak siksa jiwa mereka . tapi kenapa u ta macam tu ?
u takot kalau berkongsi masalah u dgn orang lain ? u ta percaya orang ? habes kenapa u cerita semua dgn i ? u ta takot kalau satu hari i bongkarkan segalanya ? atau mungkin u pura pura lagi dgn i ? entah lah , i sendiri ta d…

saye sygkan siblings

nadhuah , amira , syahirah . 3 siblings yg ta pernah berhenti bergaduh . sejak kecil mcm anjing nan kucing je kan ? bila bergadoh je , mule la buat muke masam . skang umur ?

nadhuah (angah) - 25
amira (kakcik) - 20
syahirah (adeq) - 16

yg angah ta lama lagi na jadi bini org , moga kekal smpai syurga ye sygs . amiin . haha . cepatnyerr kakak aku na kawen dan tinggalkan keluarga kan ? gonna miss you girl . yes surely i'm gonna miss all your money . haha . nanti kau da kawen , aku ta dapat pau agung kau lagi kan ? haishh . ta kisah la . aku pun ta batak sgt dgn kemewahan dunia yg ta kekal mana . jgn risau , agung tu tetap mengekori aku .

kakcik pulak , bercinta dgn Cina . Josh diberi nama . moga kali ni kekal la ye smpai jinjang pelamin seterusnya sampai syurga . amiin . hey , sorry fasal seluar tadi . bukan aku ta bg kau guna . aku baru beli je seluar tu . takan la fasal seluar , awk na gaduh dgn saya ? GILA !  hurmm , lepas ni pakai la apa awk suka , seluar ke , baju ke , underwea…

miss ya :(

hey , aku rindukan pergaduhan tu lagi . sejak semuanya terbongkar , kau dan aku semakin berubah kan ? salah ke bila aku da meluahkan segalanya ? aku terasa bebanan yg tertanggung semakin berkurangan setelah ada yg sudi mendengar . tp sampai bila harus aku menanggung penderitaan ni ? oh Tuhan , jgnlah Engkau berikan ujianMu yg ta dapat tertanggung oleh ku . sesungguhnya aku hanya manusia yg ta dapat lari dari berputus asa . boleh kan kita kembali seperti dulu ? bolehkan kita mermesra seperti dulu ? really need you guys . . . .

mood : sesak nafas *******

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

hey sygss semua , Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha . best ta korang sambut ? huhu . bnyk ta kerbau , kambing , lembu yg telah dikorbankan ? korang berani ea ? kalo aku ta le , binatang tu keluarkan air mata pun , aku da sayu . biasalhh , aku punya hati yg lembut tetapi degil utk mendengar kata . hehe

semua nya beraya di kampung kan ? tp tahun ni aku ta . aku raya kat KL. mmg la seronok bila gathered ramai ramai dgn sepupu sepapat . aku pun ta nafikan . sampai letih aku dibuatnyerr melayan kerenah dorg . sakit belakang weyhh , dagu pun sakit , dah berlaga dgn Imann ! Imann jahat . habes dagu comell kkk merah . . tp kple Iman pun sakit kan kne dagu kkk ? tu la ta reti duk diam lagi .

Atokk , adeq rindu sgt kat atok . kalo ta mesti tahun ni kami semua beraya di kg . adeq teringat lagi . atok meninggal seminggu selepas Raya Haji 2009 . tahun ni adeq ckup berdebar debar na mnantikan raya ni . tadi adeq pergi Kajang . jumpe keluarge belah ayh , then kami gy kubur paksu Mie . adeq bce …

SPM victim dan ditaken by PHYSICS

lagi 10 bulan aku na SPM ? Ya Allah berdebar debar nye hati ni . aloiyy , aku wish good luck kat kau ek this 23 Nov2010 . moge moge kau dpt buat yg terbaik weyy ! tahun depan , penentu kehidupan aku . haish , pelajaran pun sedang merosot sekarang ='=

ape la penyebab ye ? aku da malas sgt na blaja skarang . mgkin tension fasal hal tertentu yg ta dpt diluahkan lagi . mane la leyh cmpur urusan study dgn peribadi , tp sbgai manusia , siapa la yg dpt lari dri mencampur aduk kan semua tu ?

terus terang aku katakan , aku ta mampu utk menempuhi subject Biology , Chemistry dan juga +Math .

W H Y ? W H Y ? W H Y ?
Bio ? kalo ta leyh bw , cmner na jadi Doctor ? +Mtah , kalo ta bley juga , cm ner na jadi Engineer ? aku sedang menumpukan perhatian terhadap Physics . entah kenapa subject yg paling ketara org rami cakap susah dan selalu failed lah yg aku berminat . mungkin sbb berkat kutukan dan doa seorang che gu .
yeah , seorang che gu yg dulunye aku anggap GILA ! gila kerana terlalu menekan kam…

Aku Mahu Segalanya Berakhir dgn Sempurna

Ya Allah Ya Tuhanku , Jauhkan kami seperti mana Engkau pisahkan di antara langit dan bumi dan jauhkan lah kami atau pisahkan lah kami diantara keduanya seperti mana Engkau pisahkan syurga dan neraka . Dan jauhkanlah kami diantara keduanya seperti mana Engkau pisahkan diantara iman dan kufur dgn rahmat Engkau yg amat Pemurah Lagi amat Penyayang . amiin . semoga aku dpt melupakan diri kau dan kekhilafan kite selama lamanya . semoga aku sentiasa mendapat hidayahMu dan meredhai qadaq dan qadar yg telah Engkau tentukan . jgn biarkan aku terus berkeras hati utk menentang takdir , ajal dan jodoh serta ketentuanMU . semoga aku dan org yg aku sayangi sentiasa berada dlm Rahmat mu dan bersikap rendah diri dlm melakukan ibadat terhadap Mu

A W A Y

! A W A Y ! ! A W A Y ! ! A W A Y ! ! A W A Y ! ! A W A Y !

the day that i know the world still have some spaces even its hard for me to survive :)

Image
PERJUMPAAN MEMBER MEMBER SAKAI
tempat : Taiping Sentral
tarikh : 07 . 11. 2010
masa : 10.00 a.m
dijemput : sape sape jee
created by : syahirahyuna , Manager of Sakai-Gedik Holdings sdn.bhd

hahaha . tapi aku yg lewatt . sorry to guys , aku lewat pun dlm 45 minit kowtt . ta lame kan ? huhu . aku dress up ikut tema dorg . cakap fasal tema ? fatin nan diana suh aku pkai hitam putih , si afy my daddy suh pkai serba ungu ? huh , pening kepala gak ! haha . so , i just wore jeans , baju tshirt lengan pendek hitam putih , cardigan nan tdung warne ungu ! hahaha . sweet sgt tuu . comell doee . *perasan jap . ngeee ~ smpai je tesco , i see my daddy , soryy daddy . bby saje buat ta nmpak u . haha , pdan muke . cakap sal baju , emm , fatin , nana , hanis and pakdin trully hitam putih . aku ungu hitam putih , afy merah . biasalh red holic dye . da mcm tema emo nan gothic yg aku follow dulu . hahah . best sgt time kuar nan dorg . lepak kat A&W , thanks yg amat to afy coz bg bby kek tu . soory ta …

kata O R A N G ??

Image
kadang kadang kelakar kan bila aku imbau balik apa yg orang penah cakap tntang diri aku . org cakap aku sombong , garang , seems  ta minat na layan org , suke buat sullen , serius , susa na tgk aku ketawa , degil , comeyl , baik , manje , lesb , kelam , babi , bodoh , licik , gedik , berlagak , perangai mcm laki , suke buli org , marah , menangis , bijak , bhyekan nyawa sdri , over ..mcm mcm la .
sombong > aku ta sombong . lagi pun apa faedah kalo aku sombong ?
garang> itu memang WAJIB . kalo aku ta garang , org pijak kepala aku . memang pantang arr !
ta layan org > mmg pun . kalo tnye soklan bodo and buat perangai , sapa yg na layan ? lebih baik aku main NFS .
sullen > yes i am sullen to specific people yg sullen dgn aku gak .
serius> kdg kdg la . tp org suke gak tgk aku serius . i dun know why ?
rarely tgk aku ketawa > cube join aku dlm cakap hal kelakar and buat la ape pun yg boleyh aku ketawa . cnfirm aku xmalu na gelak . jgn terkejut lak waktu tu . HAHA
degil> suke…