Posts

Showing posts from October, 2010

Sorry I Love You

Image
dulu aku suke gile tgk drama , dgr lagu , artis artis korea . boleyh kate kalo ade channel korea , jgn kacaw aku la . ajakla aku pergi mane pun , no way jawapan aku . giler KOREA doe . haha , paling favourite aku drama ' Sorry I Love You ' aku mmg ta miss langung setiap episod cerita tu . even cerita tu da tamat , aku asyik rewind kat Youtube je smpai kan masa aku na study , makan , tido pun aku ta pentingkan . Cha Moo Hyuk and Song Eun Chae as the hero and heroin . dorg bertemu kat Australia . satu hari  Moo Hyuk terima kad undangan dari ex girl dye . tp syg nyerr , laki yg na kawen dgn exgirl dye tu yg sepatotnye ditembak , tp Moo Hyuk halang dan terkena 2 tembakan kat kepala . doktor selamatkan dye tp hanye dpat keluarkan 1 peluru je . coz kalo kuarkan lagi satu , dye boleh mati btw dye hanye ade mase ta smpai setahun. sobsob . kesian Moo Hyuk aku . Chae Yune adalah brother dye , mak dye Choi Yune dgn Chae Yune berpisah dgn dye selama bertahun tahun . tp Choi Yune ta tahu y…

Nur Ellina . .

"hey , you are so cute . can i know your name ? btw , i would like to be your friend ?"
"hey , thanx for that dear , just call me syera . my pleasure to accept u"

starting from that , we'd become close friend without everyone notice . we always keep in touch every sec , doesn't care what season . we enjoy ourlife happily about a months . suddenly , u ask who is my partner ? i answered without know your point "i dun have anyone coz of some reason . everything starts through our mcj

lin - syera , , can i ask you something ?
me - yes , what is it ?
lin - emm . i feel shy to you . . (she got clown on her cheek)
me - hey , ape u ni ? menakotkan i lahhh . hahah
lin - eh , u suke Mr.Bean kan ?
me - a'ahh . i suke gilerrr . kenapa ?
lin - na ta kalo i bw u jmpe dye ?
me - eh , betol ke ? na na na . (excited) . wait ,,, i guess that is not your point . u already know what i like kan ? can u just straight to the point ?
lin - what ? i betol betol la . i ta de motif l…

Bahagian TUBUH yg paling berharga !!

Image
Ibu melihat tanda kebingungan diraut wajahku dan memberitahu , "Pertanyaan ini penting . Ini akan menunjukkan padamu apakah kamu sudah benar-benar "hidup" . Untuk semua bahagian tubuh yang kamu beritahu padaku dulu , aku selalu berkata kamu salah dan aku telah memberitahu kamu kenapa . Tapi , hari ini adalah hari di mana kamu harus belajar pelajaran yang sangat penting ."
Dia memandangku dengan wajah keibuan . Aku melihat matanya penuh dengan airmata . Dia berkata , "Sayangku , bahagian tubuh yang paling penting adalah bahumu ."
Aku bertanya , "Apakah kerana fungsinya untuk menahan kepala ?" Ibu membalas , "Bukan , tapi kerana pelukan dan bahu dapat menahan kepala seorang teman atau orang yang kamu sayangi ketika mereka menangis .
Kadang-kadang dalam hidup ini , semua orang perlu bahu dan pelukan untuk menangis . Aku cuma berharap , kamu punya cukup kasih sayang dan teman teman agar kamu selalu mempunyai bahu dan pelukan untuk menangis bila bila pun kamu…

hello world !!

hey . my name is syahirah . it would be my pleasure to call me Sya/Sha . i'm sixteen by this year , 2010 . was born in Taiping , Perak . Malaysia . D.O.B - 01101994 not cute enough coz human never perfect . my routine is LAUGHING to clear all the tension . i have many types of friend . really L O V E  family , friend . car is more important to think than my soul when driving . never judge you from outside . i do whatever i want without care what the hell are you talking about . guess that's all . thanks . ;)